USPESI ERGELA ZOBNATICA I SURČIN U POŽAREVCU: Cirkus oko start mašine u glavnoj trci, Vujić uložio protest! VIDEO
Foto: KD Knez Mihailo

KONJIČKI SPORT

USPESI ERGELA ZOBNATICA I SURČIN U POŽAREVCU: Cirkus oko start mašine u glavnoj trci, Vujić uložio protest! VIDEO

Ostali sportovi -

Posle Beograda, starter Ivošević i njegov pomoćnik Kaličanin napravili ponovo grubu grešku, nije reagovao ni predsednik Sudijskog kolegijuma Radiša Jotić

Na požarevačkom hipodromu u organizaciji Konjičkog društva „Knez Mihailo“ održan je treći trkački dan, tzv. Ivanjdanski sastanak. Na programu je bilo sedam trka: tri galopske i četiri kasačke. U galopskim trkama dve pobede su zabeležila grla iz ergele Zobnatica, koje trenira Kragujevčanin Ivan Tanasković, stručnjak sa bogatim znanjem i iskustvom iz Nemačke.

Glavnu galopsku trku za pehar KD „Knez Mihailo“ (trava, 200.000 dinara), dobio je Hantres iz Zobnatice sa italijanskim džokejem Kristijanom Njezijem. Distanca u ovom listed okršaju iznosila je 1.800 metara, drugo mesto sa jednom dužinom konjskog tela zaostatka pripalo je grlu Maksimilijan LP (Aleksandar Šašić), dok je trećom pozicijom morao da se zadovolji Ruler ov d Paf (Milan Konkolj).

Međutim, na startu je došlo do pravog cirkusa, a vlasnik Ruler ov d Pafa, poznati konjar iz Požarevca Slaviša Vujić uložio je protest jer su se vrata gde je bio njegov konj kasno otvorila! Vrata su se kasnije otvorila i kod drugoplasiranog Maksimilijana LP i grla Tizedes (M. Nikolić).

Otvaranje vrata u start mašini u različito vreme u Požarevcu, pogledajte ovde:

00:19

Haos u start masini u Pozarevcu

Grubu grešku, kao prošle godine i u Beogradu, napravili su starter Zoran Ivošević i pogotovo njegov pomoćnik Aleksandar Kaličanin iz Kragujevca. Morao je da reaguje i predsednik Sudijskog kolegijuma Radiša Jotić i ponovi start trke.

Sve sporne detalje u zapisnik je uneo prekaljeni poslenik konjičkog sporta iz Požarevca Radomir Avramović, kao i izjave Ivoševića i Kaličanina, koji su se pravdali da nisu mogli da vide šta se zapravo desilo! Očekuje se hitna reakcija Takmičarske komisije Srpskog galopskog saveza, čiji članovi izgleda ne mogu da se skupe na sastanku. Nastavlja se prava tragikomedija u srpskom galopu.

Dvogodačko nadmetanje „Stig“ za grla koja do sada nisu ostvarila pobedu pripalo je zobnatičkom debitantu Poliksena, a u sedlu je takođe bio Njezi. Trka u čast istaknutog sportskog radnika Petra Uroševića na 1.300 metara za trogoda i starija grla, rutinski je dobilo grlo Karlos Mascimento sa veoma talentovanim jahačem-učenikom Milanom Nikolićem (u petak napunio 23 godine) iz ergele Surčin, najveće privatne na zapadnom Balkanu, čiji je vlasnik Dragoljub Marković, a trener Miroslav Jovanović Jupi, koji je nedavno bio i na aukciji u Francuskoj.

U glavnom kasačkoj trci „Ivanjdan“ za grla koja su u karijeri zaradila do 5.000 evra, pobedilo je grlo Čarli Star sa vozačem Josipom Gabrićem mlađim. Direktor KD "Knez Mihailo" iz Požarevca Aleksandar Milenković bio je zadovoljan najviše zbog dobre posete.

U nedelju su na programu galopske trke u Šapcu, kasačke u Srbobranu, a u utorak sledi sastanak kasača u Lozoviku. Za vikend će u KC "Horsland", između Deča i Šimanovaca, biti održano treće i četvrto kolo Srpske lige "preponaša".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track