ŠENDEKOVIĆ RUŠI SVE REKORDE! Konji u treningu kod našeg najboljeg trenera dobili PET OD ŠEST galopskih trka U ŠAPCU! (VIDEO)
Foto: Miroslav Radojević

konjički sport

ŠENDEKOVIĆ RUŠI SVE REKORDE! Konji u treningu kod našeg najboljeg trenera dobili PET OD ŠEST galopskih trka U ŠAPCU! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Na drugom kasačkom sastanku u Srbobranu kastrat iz štale "Drim kečer" iz Sombora tek drugi u Petrovdanskoj trci, pa je Nikola Jokić ostao bez desetodnevnog aranžmana za dve osobe u Crnoj Gori!

Galoperi koji su u Šapcu u treningu kod našeg ubedljivo najboljeg trenera Bojana Šendekovića i ove godine su potpuno dominantni u Srbiji. Ovaj put, na četvrtom trkačkom danu u nedelju na šabačkoj travi, Šendekovićevi konji su dobili čak pet od ukupno šest trka! Ove sezone se galoperi koji su u treningu kod Bojana Šendekovića vode kao da im je trener njegova supruga Tamara.

Bojan Šendeković
foto: SKU Šendeković

Listed trka "Šabac sprint" (1200 m, 200.000 dinara) za trogodišnja i starija grla, protekla je u znaku Legionara (Milan Konkolj), u vlasništvu braće Vatić. Pobedničko vreme 1:10,3. Prošlogodišnji konj godine u Srbiji, petogodišnji Nir Poet dobio je prema očekivanjima poslednju trku dana "Petrovdan" (2200 m, 160.000 dinara). U sedlu je bio prekaljeni džokej Željko Ilić, a ovaj izuzetni kastrat je u vlasništvu Almina Alića iz Sjenice. Nir Poet je prošle godine pobedio u nekim od najvažnijih trka u Srbiji: Memorijalu kralja Aleksandra, Kupu Ljubičeva, grada Šapca...

Džokej Konkolj je slavio sa grlom Kolorado u trci "Memorijal Stefana Paunovića" (1800 m, 160.000 dinara). Kolorado je u vlasništvu SKU Šendeković - A. Despotović. U prvoj trci (1200 m, 160.000 dinara) za dvogoce oždrebljene i odgojene u Srbiji je pobedio Karavađo (džokej Aleksandar Šašić, SKU Šendeković - A. Nedić). Konkolj je trijumfovao i u tzv. handikap 2 trci "Ivanjdan" (1600 m, 150.000 dinara) sa grlom Ahiles SRB, koje je u vlasništvu SKU Šendeković - D. Radulović.

Da Bojan Šendeković na domaćem terenu nema baš stopostotan učinak kada su u pitanju pobede na nedeljnim trkama u Šapcu, potrudio se iskusni džokej iz Uba Tihomir Tika Vujković, koji je sa grlom Sen Trope u vlasništvu Meha Dautovića pobedio u handikap IV trci (1350 m, 130.000 dinara).

Šabački hipodrom
foto: Miroslav Radojević

Organizator trka na Šabačkom hipodromu je tzv. Džokej klub Šabac, čiji je predsednik Aleksandar Peranović, koji je i član uprave Srpskog galopskog saveza i predsednik Takmičarske komisije SGS. Peranović je za Kurir rekao da je zadovoljan kako je protekao četvrti trkački dan u Šapcu i da se nada da će predstojeći "Memorijal kralja Aleksandra", tokom dvodnevnih svečanosti 23. i 24. jula, biti pravi spektakl za ljubitelje konjičkog sporta.

Peranović nije želeo da komentariše probleme sa start mašinom u četvrtak u Požarevcu na glavnoj trci, kada su se vrata kod nekih grla kasnije otvorila, a video snimci spornog starta, koji nije ponovljen, preplavili društvene mreže. Peranović je tim povodom razgovarao sa predsednikom Sudijske organizacije Brankom Nikolićem, pa se utvrđuje u čijoj je to uopšte nadležnosti!

Andor Vereb
foto: UKSS

U nedelju je održan drugi kasački sastanak u Srbobranu. Ukupno je bilo osam trka, a u glavnoj, čuvenoj Petrovdanskoj (2100 m, autostart, 175.000 dinara) pobedio je osam godina stari kastrat Iago d'Amore (vozač Andor Vereb iz Čantavira), u treningu kod Aleksandra Dimitrijevića iz Subotice, a u vlasništvu Petra Žužića. Drugim mestom je morao da se zadovolji petogodi kastrat Breno Laumar iz štale "Drim kečer" porodice Jokić, u čijim sulkama je bio Vladimir Pribić. Pobedničko vreme: 1:15,9 prosečno po kilometru. Pobednicima je pripala i posebna nagrada: desetodnevni aranžman za dve osobe u Crnoj Gori na bazi polupansiona.

Drugi trkački sastanak kasača je u utorak održan i u Lozoviku, a žensko grlo Gil Higins A.T. (vozač Branko Skenderović, trener Tomislav Višnjić, vlasništvo Animal trejd rejsing tim iz Zmajeva), pobedilo je u trci za grla od tri godine domaćeg odgoja "KK Lozovik" (1600 m, autostart, 60.000 dinara). Pobedničko vreme 1:20,9 prosečno po kilometru.

BRC isplatio nagrade, novac obezbedili Vasić i Milić

Sportsko udruženje BRC, koje ove godine organizuje trke na Beogradskom hipodromu, isplatilo je nagrade za prva četiri trkačka dana. Petog trkačkog dana, 3. jula, kada je na najstarijem sportskom objektu u Beogradu održano ukupno čak 14 trka, po sedam galopskih (51 grlo) i kasačkih (55 grla), u fokusu je bio jubilarni 100. galopski derbi na hipodromu kraj Careve ćuprije, za nagradni fond od dva miliona dinara. Nadmoćno je pobedio ždrebac Unks sa iskusnim džokejem Aleksandrom Šašićem, što možete pogledati ovde:

Informaciju o isplatama nagrada u Beogradu, za četiri trkačka dana, za Kurir je potvrdio trener i član uprave BRC-a Nebojša Vujatović, inače vlasnik velikog trening centra za galopere u Jabučju, u Kolubarskom okrugu.

- Čekamo rezultate doping kontrole sa derbi-dana, a kada zvanično stignu, isplatićemo sve nagrade i za peti trkački dan, uključujući naravno i dva miliona dinara za 100. galopski derbi. Novac za nagrade obezbedili su isključivo prvi čovek BRC-a, trener iz Beograda Mihajlo Vasić i član uprave Loran Milić, koji su preko svojih prijatelja prikupili značajna sredstva za nagrade, pa je na taj način i obezbeđen celokupni nagradni fond. Ove godine od države, grada Beograda i lokalne samouprave na Čukarici nismo dobili ni dinara pomoći - rekao je Vujatović, koji je i član Takmičarske komisije Srpskog galopskog saveza (SGS).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track