MLADE KOŠARKAŠICE U ČETVRTFINALU: Srpkinje pregazile Litvaniju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj
Foto: Fiba

Ubedljiv trijumf

MLADE KOŠARKAŠICE U ČETVRTFINALU: Srpkinje pregazile Litvaniju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj

Košarka -

Ženska U20 reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Šopronu, pošto je u osmini finala bila bolja od Litvanije rezultatom 71:41 (24:10, 12:14, 14:11, 21:6).

Naredni rival našeg tima biće bolji iz duela Italije i Holandije.

Prva četvrtina osmine finala možda je bila i najbolja u dosadašnjem delu takmičenja za naš tim. Za razliku od nekih prethodnih mečeva, u tim trenucima i šut za tri je služio naše devojke, koje su brzo povele 5:0, vodile i 24:6, na prvi mali odmor otišle sa velikih 24:10, ispostavilo se, već tada rešile pitanje pobednika.

Iako je narednih 20 minuta Litvanija bila koliko-toliko ravnopravan rival, naše devojke rivalkama nisu dozvolile da ugroze njihovu prednost, samim tim i pobedu. Poslednji period su otvorile serijom 11:2 i definitivno stavile tačku na ovaj meč. Sigurno su išle ka četvrtfinalu, a istovremeno ovim trijumfom su ostvarile prvi zacrtani cilj – opstanak u A diviziji.

Sve devojke su dobile šansu i sve su se upisale u strelce. Najraspoloženija u našem timu bilaje Nevena Rosić koja je meč završila sa 23 poena – pet trojki iz sedam pokušaja. Do dvocifrenog učinka išla je još Milica Matić koja je brojala do 10 poena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track