SILOVATELJI! VRHUNSKI SPORTISTI KOJI SU OSUĐENI ZBOG JEZIVOG ZLOČINA: Zvezda fudbala, čuveni bokser, košarkaški as iz Jugoslavije
Foto: Damir Dervišagić, AP/David Rawcliffe, AP/Willy Sanjuan, EPA/Matteo Bazzi

ponor

SILOVATELJI! VRHUNSKI SPORTISTI KOJI SU OSUĐENI ZBOG JEZIVOG ZLOČINA: Zvezda fudbala, čuveni bokser, košarkaški as iz Jugoslavije

Ostali sportovi -

Fudbalera Mančester sitija optužilo čak 13 devojaka, a on je samo jedan od poznatih sportista koju su završili na sudu.

Mendi je u svojoj vili imao sobu za silovanje i tako nastavio jezivi niz nekih kolega.

Donosimo vam priče o sportistima koji su osuđeni za silovanja. Lista je podugačka:

Robinjo - 9 godina zatvora

Robinjo, fudbal
foto: Profimedia

Čuveni fudbaler osuđen je na devet godina zatvora zbog silovanja koje se desilo 2013. godine, kada je igrao za Milan. Robinjo je tada silovao jednu Albanku (23) u noćnom klubu u Milanu.

Brazilac je inače pokušavao da ospori presudu rečima da je devojka previše popila kobne noći i da je pristala na odnos, ali sud to nije prihvatio.

Majk Tajson - 6 godina zatvora

Majk Tajson
foto: Profimedia

Čuveni bokser je osuđen zbog silovanja i proveo je u zatvoru tri godine (1992-1995), iako je osuđen na duplo veću kaznu. Tajson je bio uhapšen u julu 1991. zbog silovanja devojke od 18 godina Dezire Vošington, tadašnje misice. Sve se dogodilo u hotelskoj sobi u Indijanapolisu.

Potvrdu silovanja izneli su i zdravstveni radnici, koji su pregledali Dezire više od 24 časa kasnije. Tajson nikada nije priznao to silovanje.

Nikola Bulatović - 5 godina zatvora

Nikola Bulatović
foto: Printskrin/Jutjub

Poznati košarkaš, koji je u to vreme igrao za FMP Železnik i bio reprezentativac SRJ, optužen je da je 27. marta 1998. u svom stanu u Beogradu silovao tada petnaestogodišnju S. N., učenicu jedne gimnazije. Bulatović je 2011. uhapšen u Dominikanskoj Republici, gde se nalazio u bekstvu. Izrečena mu je petogodišnja zatvorska kazna, a izašao je na slobodu posle četiri godine.

Edi Džonson - doživotna

Edi Džonson
foto: Printscreen

Bivši NBA igrač Edi Džonson ostao je poznat po tome što je prešao brojku od 100 hapšenja. Seksualno je zlostavljao devojčicu od 12 godina i za to je dobio doživotnu kaznu zatvora. Džonson je umro 26. oktobra 2020. godine u zatvoru u SAD. Inače, bio je odličan igrač, imao je prosek od 17 poena u NBA ligi

Daren Šarper - 20 godina zatvora

Daren Šarper
foto: Profimedia

Bivša NFL zvezda Daren Šarper bila je optužena za silovanje dve devojke u Kaliforniji, a bio je osumnjičen za isto delo u Arizoni, Nevadi i Luizijani. Dobio je kaznu od čak 20 godina za ukupno 16 silovanja u četiri savezne američke države. Šarper je čak 14 sezone igrao s dosta uspeha u elitnoj američkoj ligi.

Tomas Henderson - 2 godine zatvora

Tomas Henderson
foto: Profimedia

NFL zvezda Tomas Henderson je tokom osamdesetih godina optužen za zavođenje i seksualno zlostavljanje jedne 18-godišnjakinje tokom kokainskih orgija. Odležao je za to dve godine zatvora.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track