Partizan želi u Ligu šampiona
Foto: Beta

Rukomet

Partizan želi u Ligu šampiona

Ostali sportovi -
Crno-beli u subotu na Banjici igraju polufinale protiv Porta, a ukoliko savladaju Portugalce, u nedelju će se za mesto u elitnom takmičenju boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Sloga iz Doboja i Lovćen

Rukometaši Partizana narednog vikenda biće domaćini kvalifikacionog turnira za plasman u Ligu šampiona.Crno-beli u subotu na Banjici igraju polufinale protiv Porta, a ukoliko savladaju Portugalce, u nedelju će se za mesto u elitnom takmičenju boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Sloga iz Doboja i Lovćen.

Samo pobednik direktno ulazi u grupu gde ga čekaju Monpelje, Čekovski Medvedi, Flensburg, Ademar Leon i ekipa sa vajld-kard turnira.

"Prva utakmica sa Portom je najvažnija, jer u slučaju poraza nema ništa od Lige šampiona. Verujemo da kao i prošle godine možemo da pobedimo Porto i opet se plasiramo u elitu. Preuzećemo ulogu favorita pošto smo domaćini i igramo pred našim navijačima. Razmišljamo samo o pobedama i o plasmanu u Ligu šampiona", izjavio je trener crno-belih Aleksandar Brković.

Utakmica između Partizana i Porta na programu je u subotu od 17 časova, dok meč Sloga - Lovćen počinje od 19.30. Dan kasnije meč za treće mesto igraće se od 17, a finale od 19.30 sati.

Pobednik ide u Ligu šampiona, drugoplasirani i trećeplasirani nastaviće takmičenje u trećem kolu kvalifikacija za Kup EHF-a, a četvrtoplasirana u drugom kolu kvalifikacija za isto takmičenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track