Janko izgubio u pet setova

US open

Janko izgubio u pet setova

Tenis -
Janko Tipsarević posle pet setova izgubio od Ferera, Novak oko 2.30 čeka Del Potra

Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u polufinale US opena, pošto ga je u pet setova 3:6,7:6, 6:2, 3:6, 6:7, porazio Španac David Ferer, posle četiri i po sata igre.

Ferer će se u borbi za plasman u finale poslednjeg Grend Slema sezone sastati sa boljim iz duela Novaka Đokovića i Huana Martina Del Potra, koji će na teren oko 2.30.

Prvi međusobni duel odigrali su 2007. u Indijan Velsu kada je slavio Ferer sa 6:1, 6:3, godinu dana kasnije Španac je bio još ubedljiviji u Monte Karlu (6:4, 6:0), ali poslednji meč odigran na Igrama u Pekingu pre četiri godine dobio je Janko sa 7:6, 6:2.

Tekstualni prenos meča pogledajte ovde.

Tipsarević - Ferer 3:6,7:6, 6:2, 3:6, 6:7

Peti set

Pre početka poslednjeg seta, Tipsarević je tražio medicinski tajm-aut zbog problema sa žuljevima. Nije počelo dobro, Španac ima dve brejk šanse. Spašene su, igraće se na razliku. Izvukao se Srbin i poveo sa 1:0 na startu seta.

Janko pravi brejk i na startu poslednjeg seta vodi 2:0. U naredna četiri veoma zanimljiva gema svaki od tenisera je uspeo da sačuva svoj servis. Tipsarević posle šest gemova vodi sa 4:2 i na pragu je plasmana u polufinale. Srbin deluje nešto umornije što je Ferer iskoristio i vratio se u set 4:3, ali Tipsarević više nema brejk prednosti.

Ferer je lako izjednačio, a potom došao do dve brejk lopte. Jankovo telo ne deluje spremno za nastavak meča. Ponovo je Tipsarević tražio pomoć lekara, ali sada se ne žali na žuljeve već na povredu noge. Butni mišić je bandažiran zavojem i Janko je opet na terenu.

Izlaskom na mrežu spasao je prvu brejk loptu. A servisom drugu. Idemooooooooooo! Izvukao se Janko i došao na gem od pobede 5:4. Janko je napao ali i promašio 15:0 za Ferera. Stiago je Tipsarević do 15:30, ali se Španac i dalej ne da, 5:5 igra se dalje.

Velika se borba vodi. Bilo je 30:30, ali se Janko ponovo izborio sa pritiskom 6:5 vodi Srbin. Španac toliko dobro servira da Janko nema ni priliku da napadne. 6:6 u poslednjem setu, sledi taj brejk, jer je US open jedini Gren slem na kom se u petom setu ne igra na razliku.

Posle četiri poena niko nema prednost 2:2. Prva promena strana 3:3. Kod rezultata 3:4 Janko je nastavio poen, iako je jedan forhend Ferera možda bio u autu, te je Španac došao do 5:3, a posle dobrog servisa Srbina ima priliku da sa dva početna udarca reši meč.

Opet linija Ferer ima dve meč lopte. Gotovo je Španac se posle čeitiri i po sata tenisa domogao polufinala u kom ga čeka pobednik meča Đoković - Del Potro.

Četvrti set

Posle tri odigrana gema, nema brejka, iako je Janko opasno pretio Fereru, koji vodi 1:2. Tipsarević je servis gem počeo sa dva izgubljena poena, ali se onda izvukao i dobrim početnim udarcima stigao do 2:2. Janko je stigao do 30:30, ali Fererov servis ga je tada zaustavio. Španac vodi 2:3, nema brejka.

Janko ne da servis gem i deluje veoma razigrano i manje umorno od Ferera, koji je u meču najviše zahvaljujući dobrom servisu. Sedam gemova bez brejka, Španac vodi 3:4. Ferer je ima brejk loptu, ali Tipsarević se sa dva asa spasao. Igra se na razliku. Španac posle dosta sreće pravi brejk i serviraće za odlazak u peti set. Španac se odlično kreće i uspeva da izjednači 3:6 u četvrtom setu. Janko ne može bez maratona.

Treći set

Janko je sredinom treće deonice konačno došao do prve brejk lopte, još od prvog seta, ali način na koji je došao do nje, sigurno će se prepričavati i posle meča. Prosto je neverovatno kakva je tri poena Tipsarević za redom osvojio i poveo sa 3:2.

Srbin se tada potpuno razigrao i uzeo još dva gema za redom, primoravši Ferera da kod 5:2 zatraži medicinski tajm aut. Sa Špancem je sve u redu Janko servira za vođstvo od 2:1.

Počelo je sa dva vezana poena za Janka. Nervozn je i Ferer sve više greši i Janko ima tri set lopte. As za kraj - 6:2 posle nešto manje od dva i po sata.

Drugi set

Devet gemova bez brejka i bez previše prilika da se rivalu oduzme servis. Janko, koji se mučio u prvom gemu vodi sa 5:4, ali je problem što Španac odlično servira i lako dolazi do 5:5.

Janko se suočava sa dve brejk lopte. Prva je spašena posle dobrog servisa i napada. Dobar servis, ali greška sudije koji je uzviknuo aut. Spašena je i druga brejk lopta. Španac nažalost ima i treću, a potom i četvrtu šansu. Sve to Janko spašava i stiže do prednosti, a pootom i gema 6:5. Bez izgubljenog poena Ferer stiže do taj brejka.

Posle prvog poena Ferer ima mini brejk. Dobro je. Tipsarević je vratio brejk a posle fantastične odbrane i bekhend paralele Srbin vodi sa 2:1 i ima dva servisa. Prvi poen je osvojio, a drugim servisom stigao do velikih 4:1. Na promeni strana Janko vodi sa 4:2.

U naredna tri poena Janko dolazi do tri set lopte. Treću je iskoristio i uz veliku količinu pokazanih emocija stigao do izjednačenja. Sada sve kreće iz početka, kao da se igra meč na dva dobijena seta.

Prvi set

Startna tri gema trajala su dvanaest minuta. Janko je uspeo da napravi brejk i stekne osetnu prednost 2:1. Svi vi koji prenos pratite na našem sajtu, obratite pažnju na ženu koja sedi u staolici nešto nižoj od sudijske i sa mikrofonom prati lopticu, kako bi se u prenosu čuli udarci.

Janko je nažalost izgubio stečenu prednost. Ferer je vratio brejk i poveo posle svog servis gema 2:3.Bez osvojenog poena, Janko je pretrpeo brejk i Španac posle pet vezanih gemova, vodi sa 2:5. Srbin je dobio svoj servis gem, ali nije uspeo da se potpuno vrati u set, pa je Španac posle lošeg starta poveo sa 1:0. Igralo se 36. minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track