NEPOBEDIVA ZVER I NEVIĐENA TRENING MAŠINA! Usik je čudo: Ovakve napore niko na planeti ne može da izdrži! OVO NIJE REALNO
Foto: Printscreen

ČUDOVIŠTE

NEPOBEDIVA ZVER I NEVIĐENA TRENING MAŠINA! Usik je čudo: Ovakve napore niko na planeti ne može da izdrži! OVO NIJE REALNO

Ostali sportovi -

Ukrajinski bokser Oleksandar Usik odbranio je titule prvaka sveta u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF i WBO.

On je u subotu u Džedi posle 12 rundi podeljenom odlukom sudija u revanšu porazio Britanca Entonija Džošuu.

Usik je prava mašina. Možda nije isklesan poput svojih brojnih kolega, ali je definitivno najspremniji bokser na planeti i njemu 12 napornih rundi ne predstavljaju problem.

Usik ima neverovatne radne navike, pravo je čudovište kada je trening u pitanju. Njegov bivši kolega Derik Ćisora jednom prilikom je otkrio da se svojim očima uverio da je Ukrajinac pet sati plivao bez prestanka.

"Izlazio sam iz kupatila u hotelu, a vlasnik mi je rekao da sačekam jer ima iznenađenje za mene. Seo sam i odjednom čujem: 'Derek, Deeerrrek...'. Počeli smo da pričamo i rekao sam mu da izgleda umorno. Zatim mi je rekao da je upravo završio trening plivanja koji je trajao šest sati", otkrio je Ćisora.

Britanac mu nije verovao sve dok nije pogledao snimak.

"Rekao sam mu da laže i da ne postoji čovek koji može da pliva pet sati. Njegov trener mi je rekao da je to istina i onda mi je pokazao snimak. Išao je gore - dole punih pet sati", tvrdi Ćisora.

Usik je dugo radio sa poznatim trenerom Anatolijem Lomačenkom, ocem slavnog boksera Vasila Lomačenka. On je forsirao treninge plivanja i vežbe pod vodom za borce koji su radili s njim.

Usikov trener Egis Klimas otkrio je da Ukrajinac svakodnevno vozi i bicikl.

"Ponosan sam što radim sa njim. U životu nisam video da neko može da vozi bicikl 100 kilometara na temperaturi od 45 stepeni. Nikada nisam video nekoga da pliva pet sati dan pre pres konferencije", kaže Klimas.

Sada kada znamo kako i koliko trenira jasno nam je kako je upeo da bez problema dobije svih 20 borbi u profesionalnoj karijeri.

Mašina kakva se ne viđa često!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track