VRHUNSKI DOČEK ZA EVROPSKOG BRONZANOG BOKSERA: Obrež organizovao veliku manifestaciju za mladog sportistu
Foto: Opština Varvarin

BOKS

VRHUNSKI DOČEK ZA EVROPSKOG BRONZANOG BOKSERA: Obrež organizovao veliku manifestaciju za mladog sportistu

Ostali sportovi -

U Obrežu je organizovan svečani doček za osvajača bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u boksu za kadete, održanom u turskom gradu Erzurum, Vasilija Đurđevića.

Prema rečima Nikole Petrovića iz Opštinske uprave Varvarin, ovo je istorijski trenutak, kako za Obrež, tako i za celu opštinu Varvarin.

- Medalja sa jednog evropskog šampionata i veliki uspeh za mladog boksera pred kojim je tek sjajna karijera. Ovaj trenutak je i obeležen kako i dolikuje, veličanstvenim dočekom za mladog momka iz Obreža, prvaka Srbije u svojoj kategoriji, koji će tek da osvaja ringove i medalje.

Vasilije Đurđević
foto: Opština Varvarin

Vasilije Đurđević je četrnaestogodišnjak, reprezentativac Srbije i član BK “Jovan Kursula” iz Varvarina, kazao je on. Predsednik BK “Jovan Kursula” Milomir Jančić izrazio je veliko zadovoljstvo istorijskim uspehom na Evropskom prvenstvu i najavio još medalja na narednim prvenstvima.

- Vasilije je jedan divan momak, dobar učenik i, iznad svega, odličan sportista. Ovo mu samo daje snage da nastavi još dalje, jer od sledeće godine prelazimo u juniore i moramo mnogo više da radimo. Obrežu zahvaljujem ti se na ovako veličanstvenom dočeku, vaš i naš Vasilije ovo zaslužuje, izjavio je Milomir Jančić.

Prema rečima trenera Viktora Jančića, dela govore više nego reči i dovoljno je videti sve medalje koje je Vasilije zasluženo osvojio svojim trudom. Jančić se zahvalio svima koji su mladom bokseru pružili podršku i verovali u njegu, kao i organizatorima vrhunskog dočeka za uspešnog boksera. Vasilije Đurđević se obratio svojim zemljacima:

- Jedno veliko hvala svima koji su prisutni i onima koji su imali želju, a nisu u mogućnosti. Posebno bih se zahvalio mom treneru Milomiru Jančiću i njegovom sinu Viktoru. Potrudiću se da ova medalja bude samo jedna u nizu i da u budućnosti bude što više skupova ovog tipa, obećao bronzani evropski dečak.

Vasilije Đurđević
foto: Opština Varvarin

Zamenik predsednice opštine Varvarin Dejan Milanović je obećao da će lokalna samouprava uvek podržavati svoje mlade sportiste i stvarati uslove za što bolje uslove za njihovo treniranje i bavljenje sportom.

- Drago mi je što vas vidim u ovolikom broju, vas Obrežane, imate čime i da se ponosite, ne samo vi, nego i cela opština. Evo ja ću danas, u svoje lično ime i u ime opštinskog rukovodstva da pozdravim našeg Vasilija, da mu poželim da marljivo radi i dalje, a kako bi postigao još veće i bolje rezultate i da pronosi slavu svog imena, svog sela i svoje opštine.

Naravno, da pohvalim i trenera, jer samo marljivošću i upornošću dolazi se do ovakvih rezultata, irekao je zamenik šefice lokalne samouprave. Učešće na prvenstvu Evrope za kadete Đurđević je započeo pobedom u meču sa reprezentativcem Rumunije Markom Andrejom Joanom, rezultatom 5:0, a zatim je, istim rezultatom, u pohodu na medalju savladao i Tornike Danelia, predstavnika reprezentacije Gruzije i osvojip bronzu, koja sija kao zlato.

Vasilije Đurđević
foto: Opština Varvarin

(Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track