SAVIĆ RASPOLOŽEN ZA ŠALU NAKON ODLIČNOG STARTA EP: Selektor najavio VATERPOLO KLASIK! Derbi sa Mađarskom odlučuje prvo mesto
Foto: Starsport©

EVROPSKO PRVENSTVO

SAVIĆ RASPOLOŽEN ZA ŠALU NAKON ODLIČNOG STARTA EP: Selektor najavio VATERPOLO KLASIK! Derbi sa Mađarskom odlučuje prvo mesto

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Srbije otvorili su ubedljivom pobedom Evropsko prvenstvo u Splitu, a nakon utakmice protiv Izraela, govorio je Dejan Savić.

Selektor naše reprezentacije nije previše govorio o duelu protiv ekipe koja je odigrala prvu utakmicu ikada na Evropskom prvenstvu.

- Otvaranje velikog takmičenja, koje se vidi da će biti organizovano na visokom nivou. Imali smo privilegiju treniranja sa reprezentacijom Hrvatske baš ovde, u Spaladium areni, sa druge strane, pokušali smo neke taktičke varijante, pre svega odbrambeno, da probamo da spremimo za Mađarsku - rekao je Dejan Savić.

On je potom govorio o narednom duelu. Srbija će u sredu od 19.00 sati igrati derbi protiv Mađarske.

- Svi znamo da su Mađarska i Srbija izraziti favoriti u ovoj grupi, te da će duel između te dve reprezentacije odlučivati ko će biti ko prvi, a ko drugi. Ne mogu da kažem da je kasniji raspored lakši ukoliko se ide kroz osminu finala ili četvrtfinale, ali sigurno moramo biti najspremniji za taj duel, jer u poslednjih nekoliko decenija se dokazalo da je četvrtfinalni duel najbitniji na takmičenju.

Već nekoliko dana reprezentacija Srbije boravi u Splitu, a Savić je zadovoljan onime što je sačekalo njega i njegov podmlađeni tim.

- To je stvarno na visokom nivou. Pre početka turnira sam na konferenciji rekao da ovakve događaje najbolje organizuju Srbi, Hrvati i Mađari. To se dokazalo i svaki put - rekao je Dejan Savić koji se na kraju i našalio nakon što je jedan od novinara pitao da li je ekipa imala "morski trening":

- Nije bilo za sad. Imali smo slobodan dan za sad, ne znam kako su igrači iskoristili to. Nadam se da su se skvasili, u svakom slučaju mislim da im je dosta vode. Morska voda je morska voda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track