BURIĆ TRIJUMFOVAO NA OLIMPIJSKOJ DISTANCI: Srpski triatlonac pobedom u velikom finalu na Bečkom triatlonu osvojio Superkup
Foto: Privatna Arhiva

TRIATLON

BURIĆ TRIJUMFOVAO NA OLIMPIJSKOJ DISTANCI: Srpski triatlonac pobedom u velikom finalu na Bečkom triatlonu osvojio Superkup

Ostali sportovi -

Proteklog vikenda na bečkom ostrvu Donauinsel, održan je tradicionalni Vienna City Triathlon - veliko finale i treća trka Superkupa. Srpski triatlonac Gajo Burić pobedio je na olimpijskoj distanci, u disciplini akvabajk, osvojivši tako i P3 Super kup.

Ovo je prvi međunarodni triatlon kup u ovoj disciplini koji je osvojen pod srpskom zastavom. Pre toga Burić je osvojao bodove pobedom u Gerasdorfu, takođe na olimpijskoj distanci dok je u prvoj trci, na najstarijem austrijskom triatlonu - Nojfeldu, osvojio bodove u timskoj štafeti, zauzevši drugo mesto sa svojim klubom “VSK Tesla 1925”.

Triatlon
foto: Privatna Arhiva

"Takmičenje je održano u pravim triatlonskim uslovima. Promenila su se tri godišnja doba tokom trke, što je činilo ovu trku još atraktivnijom i izazovnijom. Na Dunavu je duvao izuzetno jak vetar, praćen kišom a na kraju i pljuskovima, tako da je prvobitni start trke bio odložen za pola časa. Pošto je start bio masovan, pokazalo se da je odabir taktike bio odličan i kontrolisanim plivanjem sam stekao značajnu prednost u odnosu na glavne konkurente. Biciklistički segment je bio ravan, ali tehnički, sa nekoliko opasnih krivina na brežuljcima, drvenim mostom i kaldrmom na kraju. Vozilo se četiri kruga bicikla i u datim vremenskim uslovima bio je pravi izazov zadržati prednost u takvoj konkurenciji međunarodnih takmičara. Tokom plivanja mi se desio i peh, kada sam izgubio kontrolni čip za merenje, tako da pobedničko vreme, prema različitim merenjima, varira od 30 do nekoliko sekundi, ali moram napomenuti izuzetan fer plej svih takmičara. Ova pobeda mi je izuzetno draga jer sam svoju triatlon karijeru počeo u ovom gradu i oduvek mi je bila želja da pobedim ovde".

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track