NEZAPAMĆEN SKANDAL: Jednoj reprezentaciji preti IZBACIVANJE SA MUNDIJALA?! Isplivali DOKAZI falsifikovanja, čeka se reakcija FIFA!
Foto: Profimedia

prevara

NEZAPAMĆEN SKANDAL: Jednoj reprezentaciji preti IZBACIVANJE SA MUNDIJALA?! Isplivali DOKAZI falsifikovanja, čeka se reakcija FIFA!

Fudbal -

Fudbalski savez Čilea zahteva hitnu istragu FIFA protiv Ekvadora zbog nastupa Bajrona Kastilja za ovu rerpezentaciju.

Iz Čilea tvrde da ovaj fudbaler nije rođen u Ekvadoru, već u Kolumbiji.

"Prema dostupnim informacijama i dokumentima, ističemo da su iznesene činjenice vrlo ozbiljne te da ih FIFA mora pomno istražiti. Istraga provedena u Ekvadoru utvrdila je da postoje nepravilnosti u rodnom listu koji je igrač priložio, a Nacionalna direkcija građanskog registra je objavila da taj dokument ne postoji u njihovoj arhivi te ukazala i na druge nepravilnosti u dokumentu, što upućuje na to da se radi o falsifikatu", navodi se u saopštenju FS Čilea.

Čile je završio kvalifikacije za Mundijal na sedmoj poziciji, dok su petoplasirani i šestoplasirani tim išli u kvalifikacije za Katar. Ekvador je bio četvrti i izborio je mesto na Mundijalu.

Fudbalski savez Čilea je početkom maja uputio žalbu FIFA u kojoj osporava učešće Ekvadora na ovogodišnjem Mundijalu. Međutim, krovna organizacija svetskog fudbala mesec dana kasnije je odbila žalbu i zatvorila postupak.

Međutim, britanski "Dejli mejl" je u međuvremenu došao do dokumenata i audio zapisa od pre četiri godina na kojima se navodno čuje Kastiljo koji priznaje da je falsifikovao dokumente u dogovoru sa čelnikom saveza.

On je potvrdio da je rođen 1995. godine u Kolumbiji i otkrio je da mu je u prevari pomogao Marko Zambrano, vlasnik jednog ekvadorskog kluba.

Postoje dva rodna lista za ovog fudbalera i dva različita imena. Prema kolumbijskim dokumentima on njegovo puno ime Bajron Havijer Kastiljo Segura, dok se prema kvadorskim zove Bajron David Kastiljo Segura.

Takođe, prisutna je i razlika između datuma rođenja, pa je tako, u kolubijskim papirima zapisano da je rođen 25. jula 1995. godine, dok je u ekvadorskim zabeležen 20. novembar 1998. godine.

Oba lista imaju ista imena roditelja, uz različit potpis oca na dva papria. Kolumbijski list je overen u registru rođenih u ministarstvu spoljnih poslova, dok se ekvadorski ne može pronaći u državnom registru.

Kastiljo je do sada upisao osam nastupa za Ekvador.

Ova reprezentacija bi trebalo da se takmiči u grupi A na Mundijalu sa Katarom, Holandijom i Senegalom.

Ostaje da vidimo da li će FIFA ovaj put reagovati i ispuniti zahtev Čilea da se Ekvadorci zbog prevare izbace sa Mundijala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track