INTERNET SENZACIJA HAZBULA USKORO U UFC: Šta mislite koliko će da zarađuje? Brojka je luda, imaće platu kao i najbolji borci
Foto: Instagram

ovo je hit

INTERNET SENZACIJA HAZBULA USKORO U UFC: Šta mislite koliko će da zarađuje? Brojka je luda, imaće platu kao i najbolji borci

Ostali sportovi -

Internet senzacija iz Rusije Hazbula Magomedov (19) potpisao je petogodišnji ugovor s UFC. Biće zaštitini znak te čuvene borilačke organizacije.

Hazbula Magomedov
foto: Printskrin/Instagram

Hazbula Magomedov je rodom iz Dagestana, ruske pokrajine, a prošle godine zahvaljujući skečevima koje pravi i snimcima koje plasira postao je hit na društvenim mrežama. Njegova popularnost je toliko velika da je jutjuber Logan Pol svoju borbu protiv Flojda Mejvedera posvetio upravo Hazbuli. Na instagramu ga prati 3.2 miliona ljudi, a godinama je prisutan na UFC spektaklima.

Hazbula će u UFC imati poseban zadatak i neće se boriti u ringu. U njegovom ugovoru stoji da će biti prisutan na svim UFC večerima između borbi. Zarađivaće veći novac od niza slavnih boraca. Procena je nekoliko stotina hiljada dolara po sezoni.

- Hazbula je potpisao petogodišnji ugovor s UFCm. Zasad su u planu odlasci na evente i medijske aktivnosti - napisao je Igor Lazorin, ruski novinar koji prati isključivo borilačke sportove.

Hazbula je u svetu poznat i kao "Mini Habib" zbog njegovog prijateljstva sa zemljakom Habibom Nurmagomedovom, nekadašnjim apsolutnim šampionom u UFC i jednim od najboljih boraca svih vremena u MMA.

Hazbula objektivno izgleda kao dečak od pet godina, ali on zapravo ima 19! Glas, visina, lice i dečiji osmeh ni ne slute da se u njemu krije odrasla osoba. On je rođen sa genetskim poremećajem poznatim kao dvarfizam (patuljasti rast), pa mu je rast zaustavljen u vrlo ranoj dobi. Težak je samo 16 kilograma i visok oko 106 centimetara.

Hazbula Magomedov
foto: Printskrin/Instagram

Na Instagramu i TikToku redovno objavljuje snimke, u kojima prikazuje kako izgleda njegova svakodnevnica. Prema Magomedovu, njegov video je počeo da se deli na društvenim mrežama, a ubrzo su ljudi na ulici počeli da mu prilaze, a njemu popularnost nekada i ne prija. Naime, Hazbula tvrdi da snimci na TikToku, nisu njegov cilj u životu. Namerava da završi studije, nauči Kuran i da u budućnosti postane alim (teolog i pravni naučnik u islamu).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track