NASTAVAK SARADNJE: Novi četvorogodišnji ugovor sa selektora Velsa
Foto: EPA/PETER POWELL

rob pedž ostaje na klupi

NASTAVAK SARADNJE: Novi četvorogodišnji ugovor sa selektora Velsa

Fudbal -

Fudbalski savez Velsa produžio je ugovor sa selektorom Robom Pejdžom na još četiri godine.

Pejdž, koji je svojevremeno odigrao 41 utakmicu za reprezentaciju, privremeno je preuzeo ekipu u novembru 2020. godine kada je uhapšen selektor Rajan Gigs.

Gigs se u junu povukao sa mesta selektora i tada je Pejdž potpisao ugovor do kraja Svetskog prvenstva u Kataru. Pejdž je ostvario dobre rezultate sa reprezentacijom, koju je odveo na Svetsko prvenstvo prvi put posle 64 godine, pobedom 1:0 protiv Ukrajine u baražu.

Pod njegovim vodjstvom Vels je došao do osmine finala Evropskog prvenstva i plasmana u najviši rang Lige nacija, što je navelo Savez da Pejdžu ponudi višegodišnji ugovor.

Vels će na Mundijalu u Kataru igrati u grupi sa Engleskom, SAD i Iranom.

"Nema veće časti nego predvoditi svoju reprezentaciju i jedva čekam izazove koje će nam doneti naredne godine, počevši od našeg prvog Svetskog prvenstva posle 64 godine. Ovo je uzbudljivo vreme za velški fudbal, nadam se da ćemo zemlju učiniti ponosnom u novembru i nastaviti uspeh u kvalifikacijama za naredna velika takmičenja", rekao je Pejdž, preneo je Skaj.

U predstojećim utakmicama u Ligi nacija Vels će igrati 22. septembra u Briselu protiv Belgije i tri dana kasnije u Kardifu protiv Poljske.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track