OVAJ ČOVEK JE ČUDO, NEMA NOGE, ALI RAZBIJA U TERETANI: Neviđene vežbe Zeka Rula, ovakvu volju ima malo ko na svetu!
Foto: Printscreen/Instagram

ljudina

OVAJ ČOVEK JE ČUDO, NEMA NOGE, ALI RAZBIJA U TERETANI: Neviđene vežbe Zeka Rula, ovakvu volju ima malo ko na svetu!

Ostali sportovi -

Zek Rul, američki fitnes trener, jedan je od onih ljudi koji izazivaju divljenje. Iako težak invalid, bez obe noge, ovaj Teksašanin nije izgubio volju za životom.

Zek Rul
foto: Printskrin/Instagram

Sasvim suprotno, Zakari Zek Rul sa nadimkom Pitbul kipti od energije, a smisao života pronalazi u napornim treninzima, koje preko video kanala na društvenim mrežama deli sa širokim auditorijumom.

Dok je bio dete, praktično beba od dve godine, njemu su amputirane obe noge. Imao je problem sa kostima zbog kojih su nastali deformiteti i ta operacija bila je nužna. U svom domu u Hjustonu ovaj 32-godišnjak radi naporne vežbe. Usredsređen je na zgibove, sklekove i dizanje tegova.

- Počeo sam da vežbam dok sam bio u srednjoj školi. Voleo sam fitnes više nego što sam voleo da igram fudbal u to vreme. Moja ljubav prema tegovima i svemu tome je rasla, rasla i rasla. Primetio sam koliko to može da znači meni, da budem drugačiji od svih ostalih u invalidskim kolicima. Što sam više radio, manje sam bio hendikepiran - rekao je Rul.

Prisetio se i svoji početaka, svestranosti prema raznim sportovima.

- Od igranja univerzitetskog fudbala za srednju školu C.E. King u Teksasu do pobede na profesionalnom mitingu u obaranju ruku, uspeo sam da postignem uspeh i van takmičarske arene. Otvorio sam svoj lični trening studio pod nazivom "DNK Athletics" sa svojim dobrim prijateljem Dejvidom Pulenom i ne mogu biti srećniji radeći ono što volim - jasan je Zek.

Profesionalni fitnes trener, preduzetnik i sportista, Zek Rul gurnuo je sebe do krajnjih granica, pretvarajući sve nemoguće u stvarnost. Obdaren je finim crtama lica i harizmatičnim osmehom koji ga definitivno svrstava u jednog od najseksipilnijih fitnes trenera.

Tokom slobodnog vremena, Rul voli da se bavi sportovima poput košarke, fudbala i tenisa zajedno sa svojim prijateljima. Poseduje neospornu ljubav prema životinjama, ima belog pitbula. Veliki je navijač Majka Tajsona, uživa da u slobodno vreme gleda rvačke i bokserske mečeve na televiziji. A ostalo je sve o bodibildingu! Zek Rul još uživa u pogodnostima momačkog života, nije oženjen i nema decu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track