PUTIN JE TIRANIN, SAHRANIĆE RUSIJU: Braća Kličko oštro po šefu Kremlja, posle objave o delimičnoj mobilizaciji u Ruskoj Federaciji
Foto: Printskrin/Jutjub

ukrajina

PUTIN JE TIRANIN, SAHRANIĆE RUSIJU: Braća Kličko oštro po šefu Kremlja, posle objave o delimičnoj mobilizaciji u Ruskoj Federaciji

Ostali sportovi -

Bivši svetski šampioni u boksu u teškoj kategoriji braća Vitalij i Vladimir Kličko prokomentarisali su ukaz predsednika Rusije Vladimira Putina o delimičnoj mobilizaciji u toj zemlji.

Vitalij Kličko
foto: Profimedia

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, stariji smatra da je najavom mobilizacije Vladimir Putin započeo proces raspada sopstvene države.

- Mobilizacija i nuklearne pretnje koje je najavio Putin neće pomoći agresoru u njegovoj želji da osvoji i uništi Ukrajinu i Ukrajince. Tiranin je konačno pokrenuo procese u svojoj zemlji koji će ga sahraniti - napisao je Kličko na svom telegram kanalu, a njegovu objavu preneli su svi ukrajinski mediji.

Vitalij Kličko nastavio je u oštrom tonu obraćajući se Vladimiru Putinu i Rusima.

- I civilizovani svet mora konačno da shvati da zlo mora biti potpuno uništeno, a ne da se govori o nekim sablasnim „mirovnim pregovorima“.

Vladimir Kličko
foto: Printskrin/Jutjub

Vladimir Kličko je objavom na tviteru bio umereniji od svog starijeg brata, makar kada je upotreba reči u pitanju.

- Objava mobilizacije je priznanje slabosti. Tako će Rusija ubrzati svoj pad. Ništa ih ne može resetovati. Ništa nas ne može zaustaviti - tvitovao je Kličko mlađi.

Podsetimo, Vladimir Putin juče je doneo ukaz o delimičnoj mobilizaciji u Rusiji, povodom specijalne vojne operacije u Ukrajini. Rusija će mobilisati još 300.000 ljudi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track