ZAVRŠNICE U BELGIJI I ITALIJI: Određeni domaćini EP u odbojci 2023. godine u obe konkurencije
Foto: FIVB

evropsko prvenstvo

ZAVRŠNICE U BELGIJI I ITALIJI: Određeni domaćini EP u odbojci 2023. godine u obe konkurencije

Ostali sportovi -

Evropsko prvenstvo 2023. godine za odbojkašice održaće se u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji, saopštila je Evropska odbojkaška konfederacija (CEV).

Odbojkašice će igrati kontinentalno takmičenje od 15. avgusta do 3. septembra. Četvrtfinala će se igrati u Belgiji i Italiji, a polufinala i utakmice za medalje u Belgiji.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu. Četvrtfinala će se igrati u Italiji i Bugarskoj, a polufinala i utakmice za medalje u Italiji.

Žreb za obe konkurencije održaće se 16. novembra u Napulju.

Odluka o učešću Rusije, koja je suspendovana zbog vojne intervencije u Ukrajini, biće doneta 31. oktobra, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkašice Srbije
foto: Starsport©

Osim domaćina, na Evropskom prvenstvu za odbojkašice igraće ;Srbija, Turska, Holandija, Poljska, Francuska, Švedska, Bugarska, Hrvatska, Češka, Ukrajina i Slovenija. Na turnir su se plasirale i Slovačka, Bosna i Hercegovina, Grčka, Španija, Rumunija, Mađarska, Finska i Azerbejdžan.

Ukoliko Rusiji ne bude dozvoljeno učešće, na Evropskom prvenstvu će igrati Izrael na osnovu CEV rang-liste.

U konkurenciji odbojkaša, na Evropskom prvenstvu će osim domaćina igrati Slovenija, Poljska, Srbija, Holandija i Nemačka. Igraće i Češka, Francuska, Ukrajina, Turska, Finska, Belgija, Portugal, Grčka, Španija, Rumunija, Švajcarska, Danska, Crna Gora i Estonija.

U slučaju da Rusija ne igra, zameniće je Švedska na osnovu CEV rang-liste.

Na oba takmičenja 24 reprezentacije biće podeljenje u četiri

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track