OVAJ MOMAK SE IGRA SA SRBIJOM I NEMAČKOM: Opet se oglasio Lazar Samardžić, otkrio na koju je reprezentaciju fokusiran!
Foto: EPA

između dve vatre

OVAJ MOMAK SE IGRA SA SRBIJOM I NEMAČKOM: Opet se oglasio Lazar Samardžić, otkrio na koju je reprezentaciju fokusiran!

Fudbal -

Proteklih nekoliko dana Lazar Samardžić je u fokusu srpske, ali i nemačke sportske javnosti. Fudbaler Udinezea daje dvosmislene izjave vezane za njegovu budućnost, tačnije za reprezentaciju za koju će igrati.

Lazar Samardžić
foto: EPA/Gabriel Menis

O Lazaru Samardžiću pre nekoliko dana govorio je i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, ponosno istakavši da će talentovani vezni fudbaler od marta nositi dres Orlova. Povod za to, bila je izjava Samardžića data za list "Gazeta delo sport" da se više oseća Nemcom, nego Srbinom.

Međutim, mladić rođen u Berlinu objavom na društvenim mrežama nekoliko dana posle ustalasao je nemačku i srpsku javnost, poručivši da još nije odlučio za koju će reprezentaciju igrati. Trenutno se nalazi u kampu mlade reprezentacije Nemačke do 21 godine.

Lazar Samardžić govorio je o tome da se nada da će sledeće godine igrati na Evropskom prvenstvu za mlade u dresu Nemačke, ali je u razgovoru za nemački portal Špoks prokomentarisao napore FS Srbije, da ga preko njegovog oca Mladena privole da prihvati poziv matične zemlje njegovih roditelja.

- Nisam previše obraćao pažnju na to. Znam da ima interesovanja, ali sam jasno stavio do znanja da sam fokusiran na Nemačku. Još imam vremena da donesem konačnu odluku, za sada razmišljam samo o FS Nemačke. Ponosan sam što igram za nemačku reprezentaciju, ali naravno, ponosan sam i na svoje korene, a pošto je moja porodica iz Srbije, naravno da se osećam i kao Srbin - istakao je Lazar Samardžić.

Kurir sport/Špoks

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track