RIKARDO I DALJE ŽELI DA BUDE DEO NAJBRŽEG CIRKUSA NA SVETU: Uloga rezervnog vozača u Formuli 1 realna mogućnost
Foto: AP

FORMULA 1

RIKARDO I DALJE ŽELI DA BUDE DEO NAJBRŽEG CIRKUSA NA SVETU: Uloga rezervnog vozača u Formuli 1 realna mogućnost

Ostali sportovi -

Vozač Meklarena Danijel Rikardo rekao je da je mesto rezervnog vozača u 2023. godini u šampionatu Formule 1 za njega postala realna mogućnost.

Meklaren je u avgustu najavio da će na kraju sezone raskinuti ugovor sa Rikardom, godinu dana pre isteka i neizvesno je da li će australijski vozač pronaći novu ekipu.

Spekulisalo se da bi Rikardo mogao da bude rezervni vozač u Mercedesu ili Red Bulu. On je tokom pauze u šampionatu razmišljao o mogućnostima, a uoči predstojeće trke u Singapuru rekao je da je oprezan po pitanju prelaska u neki tim sa začelja tabele.

"I dalje želim da budem deo Formule 1. Plan A je da budem na stazi. Ništa se nije promenilo, ali ne želim samo da uskočim na prvo slobodno mesto. Znam da će se krajem sledeće godine mnogo toga promeniti, ugovori i drugo, pa ne želim da kažem da ostajem strpljiv već otvoren", rekao je Rikardo, preneo je Skaj.

Upitan je i o mogućnosti da postane rezervni vozač.

"To je sigurno nešto što je realno. To su dve realne opcije. Ne treba biti nigde drugde. Volim druge discipline motosporta, ali u njima ne vidim sebe. Mislim da ako uskočim u tako nešto, da ću zatvoriti vrata Formuli 1. Kao da sam se odjavio, ali nisam, tako da sam samo koncentrisan na Formulu 1", naveo je 33-godišnji vozač.

"Moji saradnici razgovaraju sa skoro svima, pokušavamo da sklopimo sliku i vidimo šta ima najviše smisla. Nije da ne zovu ili da nisu zainteresovani, znam da tako zvuči... Nemam preteranog samopouzdanja, ali samo obraćamo pažnju i otkrivamo šta je najbolje. Pokušavam da gledam dalje od sledeće godine, ja naravno želim da se trkam, ali takodje ne želim da gledam samo narednih 12 meseci, a da ne gledam narednih 24", dodao je Rikardo.

Rikardo je u poslednje dve sezone u Meklarenu ostvario jednu pobedu, u Italiji, ali je uglavnom od njega bio bolji timski kolega Lando Noris.

Rikardo je trenutno 14. u šampionatu sa 19 bodova.

Naredna trka u šampionatu vozi se u nedelju od 14 časova za Veliku nagradu Singapura.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track