JOŠ JEDNA POBEDA, GAJO BURIĆ TRIJUMFOVAO I U RISNU: Najbrži u trci svetskog šampionata u plivanju na otvorenim vodama!
Foto: Zvezdana Kujović, Vuk Ilić

pobeda srbina u boki kotorskoj

JOŠ JEDNA POBEDA, GAJO BURIĆ TRIJUMFOVAO I U RISNU: Najbrži u trci svetskog šampionata u plivanju na otvorenim vodama!

Ostali sportovi -

Nakon osvojenog superkupa na olimpijskoj distanci u Beču, srpski triatlonac Gajo Burić je pobedio i na trci svetskog šampionata u plivanju na otvorenim vodama "X-Waters World Championship", koja se održala u Boki Kotorskoj, u Risnu.

Gajo Burić, plivanje na otvorenom, triatlon
foto: Zvezdana Kujović, Vuk Ilić

Trka je bila na distanci od 1 milje, mada su jak vetar i talasi, koji su bili baš jaki u jednom smeru, produžili trku na 2.080m, prema satu pobednika. X-Waters Montenegro je počeo odlično, Gajo je stekao prednost u prvih 250 m u odnosu na takmičare iz Meksika i Rusije, koji su na polovini trke izgubili dah i nakon toga je ostvario ubedljivu prednost i završio trku sa skoro 4 minuta prednosti u odnosu na drugoplasiranog.

1 / 7 Foto: Zvezdana Kujović, Vuk Ilić

Ovo je bio samo nastavak odličnog plivanja ove sezone za njega, jer je na trkama Superkupa ostvarivao odlična vremena u pravim triatlonskim uslovima, poput oluje, pljuska, vetra i velikih talasa. Ova morska trka će mu biti odlična priprema za nastavak sezone. Povoljnu situaciju je dobrom taktikom iskoristio i naš drugi takmičar, Žarko Mikalački, koji je zauzeo odlično treće mesto iza ruskog takmičara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track