LOZNICA GRAD SPORTA: Na Lagator stiže i atletski stadion
Foto: T. Ilić

velika ulaganja

LOZNICA GRAD SPORTA: Na Lagator stiže i atletski stadion

Ostali sportovi -

Dok se jasnije vidi izgled novog fudbalskog stadiona, koji je sve bliži završnoj fazi, na Lagatoru će narednih dana početi gradnja još jednog modernog sportskog objekta, a reč je o atletskom stadionu. Da u ovom delu grada svoj dom dobija i kraljica sportova potvrdio je gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

- Za prvu fazu atletskog stadiona konačno smo dobili izvođača radova, potpisani su ugovori, i očekujemo da on u posao bude uveden možda i već tokom sledeće nedelje. U gradskom budžetu smo obezbedili 40 miliona dinara za prvu fazu, a u budžeta za narednu godinu ćemo i sredstva za drugu. Atletski stadion biće građen na osnovu projekta koji smo besplatno dobili od Atletskog saveza Srbije, a nalaziće se neposredno iza hale Sportskog centra ‘’Lagator’’ – kazao je on.

Loznica
foto: T. Ilić

Petrović ističe da je Loznica jedan od retkih gradova koji na jednom mestu, na malom prostoru ima grupisanu i funkcionalno umreženu sportsku infrastrukturu. Grad osim hale ‘’Lagator’’ koja je poslednjih godina značajno obnovljena, promenjena je rasveta, nabavljen je ring po AIBA standardu, ima koševe i parket po FIBA standardu, rukometne golove po IHF standardu, zamenjene sve stolica na obe tribine i ispunjava uslove za odigravanje međunarodnih utakmica svih dvoranskih sportova, na jednom mestu ima i gradsko kupalište, otvoren olimpijski i dečji bazen kao i igralištem za mali fudbal, odbojku i rukomet.

Loznica
foto: T. Ilić

Na udaljenosti od tek stotinak metara uskoro dobija i fudbalski stadion rađenom po UEFA 4 standardu, a u prvoj polovini sledeće godine očekuje se završetak te investicije vredne 30 miliona evra. To nije sve jer je Petrović najavio da bi za tri godine trebalo da počne izgradnja i zatvorenog bazena koji bi se nalazio u produžetu gradskog kupališta. Pored toga, Loznica od ranije ima školske fiskulturne sale u Banji Koviljači i Lešnici, a dobiće ih u narednom periodu i škola u Jadranskoj Lešnici i Gimnazija ’’Vuk Karadžić’’ tako da je sportska infrastruktura značajno obogaćena i još će biti.

Loznica
foto: T. Ilić

- Želimo da obezbedimo sve predispozicije za sproovođenje našeg cilja kada su u pitanju mladi i sport, da Loznica zaista bude grad sporta. Veliki uspesi naših sportista i klubova na domaćem i međunarodnom planu su obeležili ovu godinu što samo još više opravdava ulaganja u našu sportsku infrastrukturu – kaže Petrović.

Inače, Loznica je grad koji finansira više od 80 klubova i udruženja, odnosno blizu 4.000 sportista.

Loznica
foto: T. Ilić

T.Ilić / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track