ARUNOVIĆ TRENIRALA U FRANCUSKOJ PRED SP: Imali smo sve uslove potrebne za kvalitetan rad
Foto: Stefan Đaković

Završne pripreme

ARUNOVIĆ TRENIRALA U FRANCUSKOJ PRED SP: Imali smo sve uslove potrebne za kvalitetan rad

Ostali sportovi -

Proslavljena srpska strelkinja Zorana Arunović u završnoj je fazi priprema za Svetsko prvenstvo koje se od 15. oktobra održava u Kairu. Prethodnih sedam dana Zorana je bila u prilici da trenira u Francuskoj u izvanrednim uslovima zahvaljujući kontaktima njenog dugogodišnjeg trenera Jelene Arunović:

"U Parizu smo boravile na poziv Danijela Gobervila, bivšeg sportskog direktora Streljačkog saveza Francuske i trenera proslavljene reprezentativke Selin Gobervil, trostruke evropske šampionke i osvajačice zlata na Olimpijskim igrama 2012. godine. On je bio inicijator i organizator ovog okupljanja, a zajedno smo trenirali u sportskom kompleksu koji je ujedno i regionalni streljački centar, koji nam je pružio zaista sve ono što nam je bilo potrebno za kvalitetan rad", počinje priču Jelena Arunović.

Istaknuti stručnjak naglašava da je tokom boravka u Francuskoj akcenat u radu bio na taktičkoj pripremi:

"Uvežbavali smo razne varijante taktičkih odgovora na problematične momente u meču", objašnjava Jelena Arunović i dodaje:

"Domaćin je obezbedio i sparing partnere, koji su nam pomogli u realizaciji treninga visokih intenziteta. Iako su u toj fazi priprema drugi aspekti bili u prvom planu, rezultat je uvek bitan faktor, jer pokazuje nivo preciznosti sportiste u realnom vremenu i zato mogu da kažem da svi parametri govore da smo u uzlaznom trendu. Jedino što nam je nedostajalo je nastup na nekom takmičenju, kao generalna proba pred Kairo, ali šta je tu je".

Pred put u Kairo Zorana će u Beogradu trenirati sa Damirom Mikecom:

"Zorana i Damir su dugogodišnji miks tim par i zajedno će nastupati i na Svetskom prvenstvu u Egiptu. U dogovoru sa Damirovim trenerom, Goranom, koncipirali smo završne treninge tako da odgovaraju potrebama i jednog i drugog strelca. U duhu tog zajedništva želimo da krenemo u Kairo i nastavimo gde smo stale pre pauze”, zaključila je Jelena Arunović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track