SRPSKI KLUBOVI DOBILI PROTIVNIKE U EVROKUPU: Šansa za Zvezdu, Partizanu nešto teže
Foto: Len printscreen

VATERPOLO

SRPSKI KLUBOVI DOBILI PROTIVNIKE U EVROKUPU: Šansa za Zvezdu, Partizanu nešto teže

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Crvene zvezde, Partizana, Šapca i Valisa iz Valjeva dobili su protivnike u narednoj fazi LEN Evrokupa.

Nakon uspešno odrađene prve faze kvalifikacija, u kojoj su zabeležili svih pet pobeda, crveno-beli iz Beograda u drugoj rundi će igrati u grupi E, a domaćin tog turnira biće Solnok. Pored Zvezde i tima iz Mađarske, u grupi će učestvovati još francuski Monpelje i litvanski Zaibas.

Crvena zvezda, VK Crvena zvezda, Novi Beograd
foto: Starsport

Partizan je dobio nešto težu grupu, tako da će protivnici crno-belima biti Strazbur, italijanska Savona i holandski De Zan. Domaćin tog turnira biće Strazbur.

VK Partizan
foto: Starsport©

Šabac je učestvovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali nakon što nije uspeo da ostvari plasman u baraž za grupnu fazu najjačeg klupskog takmičenja, nastavlja učešće u Evropi u drugom po jačini takmičenju. Šapčani su dobili domaćinstvo grupe A, u kojoj će se još naći Jadran iz Herceg Novog, Solaris iz Šibenika, Trst i francuski Pai d Eks. Teška grupa za tim iz Šapca, koji će pokušati da iskoristi prednost domaćeg terena.

Ekipa Valisa je ostvarila istorijski uspeh plasmanom u ovu fazu takmičenja, a sada će igrati u grupi sa italijanskom Ortiđom, Vitorijom Gimaraeš iz Portugala, Steauom iz Bukurešta i BVSC-om iz Mađarske. Ovaj turnir igraće se u Bukureštu.

Po dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe obezbediće plasman u narednu fazu.

Svi turniri igraju se u periodu od 27. do 30. oktobra.

Takođe je održan i žreb baraža za Ligu šampiona. Tu će snage odmeriti: Jadran Split i Oradea, OSC Budimpešta i Panionios, Nois le Sek i Vuljagmeni, te Vašaš i Breša.

Pobednici ovih dvomeča ostvaruju plasman u grupnu fazu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track