SRBIN I ZVANIČNO GT PRVAK: Šainović primio šampionski pehar na svečanoj ceremoniji u Slovačkoj (VIDEO)
Foto: Eset cup series

veliki uspeh

SRBIN I ZVANIČNO GT PRVAK: Šainović primio šampionski pehar na svečanoj ceremoniji u Slovačkoj (VIDEO)

Ostali sportovi -

Srpski automobilista Predrag Šainović primio je pehar za osvojenu šampionsku titulu Centraloevropske zone u GT trkama izdržljivosti, koju je odvezao u "mercedesu AMG GT4" ekipe Lema rejsing.

On je učestvovao na svečanoj ceremoniji dodele odličja u svim kategorijama ESET kupa i TCR Istočna Evropa u Dunajskoj stredi u Slovačkoj, nadomak autodroma Slovakija ring gde je titulu i osvojio.

Predrag Šainović
foto: Eset cup series

"Iako sam znao da sam šampion još u avgustu na Slovakija ringu, ovo je poseban doživljaj jer je pehar sad u mojim rukama", kaže Šainović.

"Veoma sam srećan što sam u debitantskoj sezoni sa GT autom uspeo da napravim ovakav rezultat, čemu se uopšte nisam nadao, jer sam mislio da će 2022. biti godina učenja i prilagođavanja autu koji nisam ranije vozio. To mi daje motivaciju da i dogodine budem među najboljim".

Predrag Šainović
foto: Eset cup series

"Najbrži doktor" će 2023. voziti GT sprint trke, sa istim autom u istoj seriji, a u planu je izlet u GT4 Evroseriju, što će zavisiti isključivo od finansijskih sredstava.

Inače, Šainović je tek drugi Srbin, posle Miloša Pavlovića, koji je uspeo da osvoji titulu u Gt seriji, koju automobilisti zovu kraljevskom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track