OGIJEVA UTAKMICA ŽIVOTA: Đaci OŠ "Milena Pavlović Barili" organizuju turnir kako bi skupili novac za operaciju svog druga
Foto: Privatna arhiva

podržimo

OGIJEVA UTAKMICA ŽIVOTA: Đaci OŠ "Milena Pavlović Barili" organizuju turnir kako bi skupili novac za operaciju svog druga

Ostali sportovi -

Učenici osnovne škole "Milena Pavlović Barili" u Višnjičke banje organizuju humanitarni turnir za svog prijatelja Ognjena Kapatu, koji je oboleo od leukemije.

Ognjen Kapata
foto: Printskrin

Turnir počinje u četvrtak, 17.11.2022. godine od 11.00 časova. Imaće humanitarni karakter i nosiće naziv "Za Ogijevu utakmicu života". Đaci će za svog druga igrati fudbalu (6+1), košarku (3) i odbojku (6). Učenici 5. i 7. razreda počinju sa utakmicama od 11.00 časova a 6. i 8. razreda od 13.45 sati. U petak, od 12.30 do 14.00 časova je finalni deo turnira.

Poželjno je da pri prijavi ekipe svaki član donira 500 dinara, a gledaoci tokom mečeva u kutije ubacuju novac na ime ulaznice za turnir. Prijava ekipa je kod nastavnika fizičkog vaspitanja, a razredne starešine treba da imaju spiskove učenika po ekipama. Sudije su određene na Učeničkom parlamentu. U slučaju da padne kiša, turnir će biti organizovan u fiskulturnoj sali škole.

Ognjen Kapata
foto: Printskrin

Učenici imaju cilj da sakupe što više novca za Ognjena Kapatu koji ima 15 godina. Do 17. avgusta 2022. godine, Ognjen je živeo uobičajenim životom, trenirao košarku i pripremao se za polazak u prvi razred Sportske gimnazije. Imao je snove i planove, a onda je sve to prekinula strašna dijagnoza - akutna limfoblastna leukemija veoma visokog rizika (C91.0)

Ognjen je sada na lečenju hemioterapijama, ali da bi potpuno ozdravio mora što pre da ode na transplantaciju koštane srži u inostranstvu. Porodica nije u mogućnosti da pokrije troškove lečenja i moli sve ljude dobre volje da im pomognu kako bi Ognjen što pre otišao na lečenje, ponovo zaigrao košarku i vratio se među svoje drugare u Sportskoj gimnaziji. Ognjenu Kapati je za lečenje potrebno 30.336.000 dinara.

Ognjen Kapata
foto: Printskrin

Sredstva su mu potrebna za transplantaciju koštane srži, lečenje, lekove, suplemente, rehabilitaciju, kontrole, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja. Uplate mogu da se vrše i preko humanitarne organizacije "Budimo humani" tako što ćete na broj 3030 poslati SMS poruku. Dovoljno je samo upisati broj 1374 i poslati na 3030.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track