IZREČENE VISOKE ZATVORSKE KAZNE ZA UBISTVO HRVATSKOG RUKOMETAŠA: Devojka je bila najupornija - vratila se da ga udari po glavi!
Foto: Instagram, Pirntscreen, GRK Ohrid

RUKOMET

IZREČENE VISOKE ZATVORSKE KAZNE ZA UBISTVO HRVATSKOG RUKOMETAŠA: Devojka je bila najupornija - vratila se da ga udari po glavi!

Ostali sportovi -

Hrvatski rukometaš Denis Tot (27) preminuo je od posledica premlaćivanja i zadobijenih udaraca u jednom noćnom klubu u Skoplju, a danas su optuženima za teško krivično delo izrečene kazne.

Prvooptuženi Angelo Georgievski dobio je 18 godina zatvora, a toliko je dobila i drugooptužena Klementina Lefkovska. Trećeoptuženi Andrej Kostovski osuđen je na 16 godina zatvora.

"Nisu prijavili da je žrtva povređena, nisu prijavili incident. Klementina nije pomogla Totu, a Angelo je pobegao. Njegova je olakšavajuća okolnost da je mlad i da je ipak pomogao pobeći. Olakšavajuća okolnost za Klementinu je to što je nezaposlena samohrana majka koja dosad nije osuđivana. Oboje su izrazili kajanje zbog onoga što su napravili. Ipak, video snimci su bili najpouzdaniji dokaz", piše "Jutarnji list".

Denis Tot
foto: Printscreen/Instagram

"Navedeno je da su bili svesni posledica koje su nastupile. Pad Denisa Tota, koji je bio snažan sportista, jasno ukazuje na snagu Angelovih udaraca. Udarci su se nastavili, a najupornija je bila Klementina, koja se u jednom trenutku vratila na mesto incidenta i opet udarila Hrvata po glavi", kazala je sudija koja je izrekla kazne.

Optuženi su se teretili da su 7. aprila ispred noćnog kluba u Gradskom parku u Skoplju zajednički ubili Denisa Tota.

Prema snimku sa nadzornih kamera koji se odmah pojavio u medijima, Georgijevski je udario Tota, koji je nakon toga pao na asfalt i zadobio povrede glave, od kojih je kasnije umro. Dok je onesvešćen ležao na zemlji, devojka mu je nekoliko puta prišla i šutirala ga.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track