PROGLAŠENI NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI U KRUŠEVCU: Priznanje za životno delo dobio je Jovica Škoro, proslavljeni fudbaler Napretka
Foto: Ž.M.

Sportski savez

PROGLAŠENI NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI U KRUŠEVCU: Priznanje za životno delo dobio je Jovica Škoro, proslavljeni fudbaler Napretka

Ostali sportovi -

U organizaciji Sportskog saveza Grada Kruševca večeras je održana svečanost proglašenja najuspešnijih sportista i ekipa u 2022. godini na teritoriji grada Kruševca.

Stručna komisija Sportskog saveza grada Kruševca je na osnovu Pravilnika za izbor najuspešnijih ekipa, sportista i sportskih radnika grada Kruševca i na osnovu ostvarenih rezultata sportskih klubova, sportista i sportskih radnika doneo odluku da se priznanja za najbolje pojedince i ekipe 2022 godine grada Kruševacu dodeljuju u 15 kategorija.

Kruševac, najbolji sportisti
foto: Ž.M.

Prisutne je u ime grada Kruševca pozdravio Vladimir Petrović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport koji je uz čestitke nagrađenima istakao da će lokalna samouprava i u narednom periodu pomagati sportistima i finansijski i ulaganjem u sportsku infrastrukturu, sa ciljem da Kruševac i u narednom periodu bude prepoznat kao grad sporta.

Ovogodišnji slavodobitnici su:

Priznanje za kontinuirano ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu dobio je Grad Kruševac, najuspešniji pionir je Nikola Karalić, Omladinski košarkaški klub „Kruševac“, a najbolja pionirka Andrea Bogojević, Badminton klub „Zmajevi“. Za najuspešnijeg kadeta proglašen je Luka Jovanović, Karate klub „Kruševac“, najbolja kadetkinja je Anđelina Nikolić, Atletski klub „Kruševac“, a mlada ekipa je Košarkaški klub „Napredak-junior“ (pioniri).

Kruševac, najbolji sportisti
foto: Ž.M.

Najuspešnijem sportisti osobi sa posebnim potrebama (Specijalna olimpijada Srbije) nagrada je pripala Ivani Živković, skijanje (Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama Palestra), najbolji trener je Marko Tomić, Karate klub „Kruševac”, a najuspešniji sportski radnik je prof. dr Dragan Toskić.

Priznanje za životno delo dobio je Jovica Škoro, proslavljeni fudbaler „Napretka”, najuspešniji junior je Aleksa Vučetić, Košarkaški klub „Napredak-junior“, a najbolja juniorka Nevena Simić, Karate klub „Kruševac“

Kruševac, najbolji sportisti
foto: Ž.M.

Za najbolju seniorsku ekipu proglašen je Gradski ženski rukometni klub „Napredak-12“, najuspešnija seniorka Marija Sudimac, Badminton klub „Zmajevi“, a najbolji senior Sergej Lukić, Badminton klub „Zmajevi“.

Svečanost su oplemenili učenici Muzičke škole „Stevan Hristić“ iz Kruševca.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track