JOKIĆEV KONJ TREĆI U RIMU: NBA superstar ima 4 kasača u Italiji, 2 u Francuskoj - otac Branislav ide na SPEKTAKL u Pariz! (VIDEO)
Foto: Screenshot

konjički sport

JOKIĆEV KONJ TREĆI U RIMU: NBA superstar ima 4 kasača u Italiji, 2 u Francuskoj - otac Branislav ide na SPEKTAKL u Pariz! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Dvostruki uzastopni MVP igrač NBA lige Nikola Jokić, ove nedelje je pored fantastičnih partija u dresu Denver Nagetsa imao i dodatnih razloga za zadovoljstvo.

Naime, Jokićev kasač od dve godine Enco Džet (startni broj 7), koga je vozio aktuelni evropski šampion Alesandro Goćadoro, bio je treći u Rimu u trci "Kapital Europe" na 1640 metara (autostrat), uz odlično ostvareno vreme 1:14,9 prosečno po kilometru. Premija za treće mesto je iznosila 1.560 evra, a od deset dvogodih kasača trku je završilo sedam.

Inače, Italijan Goćadoro je i trener ovog mladog kasača iz štale "Drim kečer", a kod njega su u blizini Parme nalaze u treningu još tri Jokićeva kasača, ukupno plaćena 144.000 evra na ovogodišnjoj aukciji nedaleko od Milana.

U tesnoj završnici u glavnom gradu Italije, pobedilo je grlo Ertenal Houp (vozač R. Večione), a drugo mesto je osvojila Eva Kant Đio (E. Baldi), uz istovetno vreme 1:14,8. Inače, Jokić kod svog velikog prijatelja Goćadora ima četiri konja u Italiji, kao i dva u blizini Pariza o kojima zdušno i sa velikom pažnjom brine Miodrag Miško Pantić, koji od ove godine ima i licencu za nastupe u Francuskoj. Trener i vozač Jokićevih kasača iz štale "Drim kečer" u Somboru, šampionske u Srbiji za 2022. godinu je Vladimir Pribić.

KSS, dodela nagrada, Košarkaški savez Srbije, nagrade za 2018, Branislav Jokić
foto: Starsport©

Kako Kurir saznaje, Nikolin otac Branislav Jokić biće krajem januara na pariskom hipodromu "Vansen", gde će posmatrati najveću kasačku trku na svetu Pri d`Amerik. U Gradu svetlosti će biti i naš poznati vlasnik i odgajivač kasačkih grla Tomislav Višnjić (Animal trejd rejsing tim, Zmajevo), kao i ekspert za konjički sport koji živi pored Beogradskog hipodroma Aleksandar Radovanović, koji će prisustvovati i aukciji kasača na "Vansenu" u petak 27. januara, na kojoj će biti u ponudi 90 konja u treningu i osam ždrebadi.

Alići kupili još jednog derbistu, na potezu Šendeković

Na Šabački hipodrom je iz trening centra Alag (Dunakeši kod Budimpešte), stigao još jedan budući derbista, oždrebljen u Irskoj, Senior Markaz, koga je kupila porodica Alić iz Sandžaka. Alići su vlasnici galopera Unksa, osvajača "triple krune" i konja godine u Srbiji.

"Čestitke i puno sreće porodici Alić u sezoni 2023. sa novim derbistom", napisao je na društvenim mrežama najbolji trener u Srbiji Bojan Šendeković, koji ima dugogodišnju uspešnu saradnju sa porodicom Alić.

Na jesenjoj aukciji konja u treningu u Njumarketu (Engleska), Šendeković je za Aliće, na vešt način, takođe odabrao derbistu Džajv Kinga. Alići su ga platili 30.000 gvineja, odnosno 31.500 funti. Šendeković kao trener ima četiri trijumfa u derbijima na Beogradskom hipodromu.

Registracije u SKSS-OFD do 28. februara

Savez za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline (SKSS-OFD), na čelu sa novom predsednicom Irenom Nicović, objavio je godišnje cenovnike za registracije za 2023, koje mogu da se vrše do 28. februara.

Godišnja članarina kluba iznosi 5.000 dinara, dozvola za sezonu za klubove članice saveza plaća se 10.000 na godišnjem nivou. Dozvola za rad stručnjaka na period od 3 godine iznosi 15.000 dinara (plaća se svake godine po 5.000). Godišnja registracija takmičara iznosi 2.000 dinara, kao i konja (preregistracija/promena vlasnika konja, promena podataka).

Kurir sport/ L. D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track