KAKVA ŠTETA! SRBIJA ISPUSTILA NEMAČKU: Rukometaši doživeli prvi poraz na Svetskom prvenstvu
Foto: Screenshot

2. kolo

KAKVA ŠTETA! SRBIJA ISPUSTILA NEMAČKU: Rukometaši doživeli prvi poraz na Svetskom prvenstvu

Ostali sportovi -

Rukometaši Srbije poraženi su od Nemačke u utakmici 2. kola grupe E Svetskog prvenstva rezultatom 34:33 (19:17).

Srbija posle dva kola ima pobedu i poraz, dok je Nemačka upisala drugu pobedu.

Utakmica je odigrana u sjajnom ambijentu u "Spadek" areni u Katovicama.

Lazar Kukić je postigao sedam golova, a po pet su upisali Bogdan Radivojević, Nemanja Ilić, Miloš Orbović. U nemačkom timu Lukas Mertens je postigao sedam golova, a Johanes Gola je postigao šest golova.

Srbija je većim delom meča imala rezultatski zaostatak između dva i četiri gola. U finišu meča naš tim je imao nekoliko prilika da se približi samo na gol zaostatka, ali se razbranio rezervni golman Nemačke Žoel Birlem i odbranio tri zicera i jedan sedmerac.

U poslednjem kolu Srbija igra protiv Katara u veoma bitnoj utakmici za prenošenje bodova u narednu rundu.

Kurir sport

SRBIJA - NEMAČKA 33:34 (17:19)

TOK MEČA

2. POLUVREME

60. minut - Orbović smanjuje na 33:34. To je ujedno i konačan rezultat. Prava šteta za poraz.

59. minut - Nemci stavljaju tačku na ovu utakmicu. Mertens pogađa za 31:34. Mertens je najefikasniji sa sedam pogodaka. Pešmalbek pogađa na 32:34.

58. minut - Tajm-aut za Srbiju. Dva i po minuta do kraja, Srbija ima dva gola zaostatka i napad - 31:33. Birlem, rezervni golman Nemačke izrasta u junaka meča.

56. minut - Au šteta, kontra Srbije nije iskorišćena. Srbija nije iskoristila nekoliko prilika da se približi na jedan gol zaostatka.

55. minut - Tajm-aut za Srbiju. Orbović smanjuje na 31:33. Njegov četvrti gol.

54. minut - Stejner je isključen na 2 minuta, udario je u predelu vrata Radivojevića. Kakva šteta, Srbija je promašila napad sa igračem više, a onda Hafner sa igračem manje postigao gol - 30:33.

52. minut - Milosavljević pogađa u kontri - 30:32. Tajm-aut za Nemačku.

51. minut - Ilić je promašio sedmerac, golman Birlem vezuje treću uzastopnu odbranu.

48. minut - Hesner pogađa treći gol u nizu - 29:32.

47. minut - Hesner ponovo precizan - 28:31. Kukić kroz noge pogađa za 29:31.

46. minut - Nemci postižu gol sa igračem manje - 27:30. Hesner je postigao prvenac. Ilić ponovo precizan sa sedmerca - 28:30.

45. minut - Odbranila se Srbija, a u kontri je žestoko fauliran Pešmalbek. Veber je isključen na 2 minuta, a Ilić koristi sedmerac - 27:29. Treći gol.

43. minut - Još jednom Knor precizan - 25:29. Marsenič smanjuje na 26:29. Njegov drugi gol.

42. minut - Dodić prolazi sam i postiže prvi gol - 25:28. Debitant na Svetskim prvenstvima.

41. minut - Nemci ponovo lagano pogađaju sa igračem više, Knor je strelac - 23:28. Nemci su postigli devet od 28 golova sa pozicije pivota. Pešmalbek pogađa - 24:28.

40. minut - Ilić pogađa sa sedmerca - 22:26. Knor pogađa svoj prvi gol - 22:27. Milosavljević prvi put pogađa mrežu Nemaca - 23:27.

39. minut - Gola postiže novi gol, Nemci uvećavaju prednost - 21:26. Orbović je tom prilikom isključen na 2 minuta.

38. minut - Kukić pogađa šesti put - 21:24. Mertens postiže svoj šesti gol sa levog krila - 21:25.

37. minut - Gola postiže novi gol sa mesta pivota, Srbija nema rešenja za ovu poziciju - 20:24. Nemci u seriji od tri vezana gola.

36. minut - Metrens koristi kontru za 20:23. Prethodno je Marsenić ostao da leži, ali sudije nisu svirale prekršaj. Predrag Vejin je u toku prvog poluvremena doživeo težu povredu.

35. minut - Kukić sa igračem manje postiže gol - 20:21. Peti njegov gol, uz Radivojevića, najefikasniji igrča. Opet sam pivot na strani Nemaca, gol Kolbaher - 20:22.

34. minut - Pogađa Kukić svoj četvrti pogodak - 19:20. Arbutović je isključen na 2 minuta zbog oštrog starta. Kolbaher koristi igrača više - 19:21.

33. minut - Marsenić u poslednjim trenucima pogađa za 18:20. Sudije su već podigle ruku za neaktivan napad. Njegov prvi gol.

31. minut - Gola postiže svoj četvrti gol na utakmici - 17:20.

Srbija, Nemačka, rukomet, rukometaši, navijači
foto: Screenshot

1. POLUVREME

30. minut - Mertens zbog nepravilne izmene dobija 2 minuta kazne. Srbija ima 38 sekundi dva igrača više. Sjajna akcija naših rukometaša, lopta je sa levog krila stigla do desnog, gde je Radivojević postigao svoj peti gol - 17:19.

29. minut - Stejner sa igračem manje donosi gol Nemačkoj - 16:19.

28. minut - Kolbaher pogađa - 15:18. Hesner je prvi igrač na utakmici koji je isključen na 2 minuta. Radivojević koristi igrača više, njegov četvrti pogodak sa desnog krila - 16:18.

27. minut - Stejner povećava na 14:17. Kontra Srbije, Radivojević kroz noge pogađa svoj treći gol - 15:17.

26. minut - Borzaš pogađa svoj prvi gol - 14:16.

25. minut - Gol Pešmalbeka, njegov prvi pogodak - 13:16.

24. minut - Gola pogađa posle neiskorišćene kontre Srbije - 12:16.

23. minut - Veliki peh za Srbiju, povredio se Vejin, po svemu sudeći neće moći da nastavi meč pa Srbija ostaje samo sa jednim klasičnim desnim bekom.

22. minut - Radivojević posle tajm-auta koristi prodor - 12:15. Srbija je prešla na odbranu 5-1. Konačno, prva odbrana golmana Srbije.

21. minut - Knor ponovo, raste prednost rivala, Nemci prvi put imaju četiri gola prednosti - 11:15. Nemci apsolutno sve šuteve pretvaraju u golove, srpski golmani ništa nisu odbrani za sada.

20. minut - Knor koristi prvi sedmerac za Nemce, njegov prvi gol - 11:14.

19. minut - Ilić ponovo precizan iz sedmerca, njegov drugi gol - 11:13.

18. minut - I ponovo gol po levoj strani, Veber je strelac - 10:12. Stejner koristi kontru za 10:13. Sudije su prethodno dosudile faul u napadu.

16. minut - Treći put Orbović cepa mrežu rivala - 10:11. Tajm-aut za Nemačku. Bomaštar menja Cuparu na golu.

15. minut - Kapiten Nemanja Ilić uspešno koristi prvi sedmerac - 9:10. Njegov prvi pogodak. Mertens postiže četvrti gol - 9:11.

13. minut - Lazar Kukić sam prolazi kroz odbranu Nemačke i pogađa svoj treći gol - 8:9. Mertens pogađa treći put sa levog krila - 8:10.

11. minut - Gola prvi put donosi Nemačkoj tri poena prednosti - 6:9. Đorđić sjajno koristi asistenciju Kukića - 7:9.

10. minut - Hafner prolazi kroz odbranu i pogađa, njegov treći pogodak - 6:8. Srbija nije uspela da odbrani nijedan šut do sada.

9. minut - Ponovo Mertens, Nemci su se dobro odbranili i onda iskoristili kontru - 5:7. Đorđić pogađa sa svoje pozicije, njegov prvi gol - 6:7.

8. minut - Mertens donosi Nemcima novu prednost, prošao je po levom krilu i pogodio - 5:6.

7. minut - Sjajni Orbović, ukrao je loptu i potom sam u kontri matirao golmana Nemačke Volfa - 5:5. Njegov drugi gol.

6. minut - Radivojević sjajno kroz noge pogađa mrežu rivala - 4:5.

5. minut - Sjajan šut i pogodak Orbovića - 3:4. Odmah u nastavku Nemci poentiraju preko Hafnera - 3:5. Još jednom brzi centar Nemaca.

4. minut - Hafner pogađa sa pozicije desnog beka - 1:3. Nije bilo pravog bloka odbrane Srbije. Kukić ide opet sam i opet pogađa - 2:3. Gola koristi brzi centar i pogađa sa desnog krila - 2:4.

3. minut - Kukić postiže prvi gol za Srbiju, sjajno je prošao i pogodio mrežu - 1:2.

2. minut - Grecki duplira prednost Nemačke - 0:2.

1. minut - Veber donosi Nemcima startnu prednost - 0:1.

Utakmica izuzetno bitna jer se bodovi iz ove utakmice prenose u narednu fazu.

SRBIJA - NEMAČKA

Hala: Spodek, Katovice

Sudije: Mads Hansen (Danska), Jesper Madsen (Danska)

SRBIJA: Vladimir Cupara, Milan Bomaštar, Nemanja Ilić, Vanja Ilić, Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić, Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Lazar Kukić, Stefan Dodić, Predrag Vejin, Miloš Orbović, Petar Đorđić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Marko Milosavljević. Selektor: Toni Đerona

NEMAČKA: Gola, Kron, Koster, Mbenge, Veber, Grecki, Hafner, Volf, Damke, Mertens, Ernst, Birlem, Štajnert, Kolbaher, Druks, Vicke.

Posle ubeleženih prvih bodova na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj, rukometaše Srbije očekuje najveći izazov u grupi, duel protiv ekipe Nemačke.

Utakmica grupe E se od 18 časova igra u Spadek areni u Katovicama.

Pobeda protiv Alžira već je arhivirana i jutro dan kasnije iskorišćeno je za video analizu prve utakmice narednih protivnika koji su opravdali ulogu favorita i savladali Katar.

Selektor Srbije, Antonio Đerona, osvrnuo se na prvu utakmicu i prokomentarisao narednog protivnika.

"Početak nije bio kako smo očekivali, ali je ekipa ostala mirna i odradila dogovoreni posao. Najbitnije je da su svi igrači dobili određenu minutažu i da su svi odgovorili svojim zadacima. Nemačka ima igrače koji su puni samopouzdanja, biće teška borba, ali mi smo spremni i spremno dočekujemo utakmicu. Na video analizi fokusirali smo se na odbranu njihovih šuteva i akcija koje smo videli protiv Katara, ali u pripremnim duelima sa Islandom."

Vukašin Vorkapić sjajno je odigrao drugo poluvreme i upisao četiri gola u prvom nastupu u Katovicama.

"Bogdan Radivojević i ja smo dobar par na desnom krilu i jedan drugog dopunjujemo i najbitnije je da se sa naše pozicije postižu golovi, nebitno je ko je u igri. Prva utakmica nikada nije laka, dali smo sve od sebe i znali smo da ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice da rezultat neće biti upitan. U prvom poluvremenu smo bili malo nervozni, ulazili u dosta fulova, ali kako je igra odmicala, tako smo i mi bili na visini zadatka."

Ilija Abutović dugi niz godina proveo je u Nemačkoj i dobro zna sa čim će se susresti u duelu sa nekadašnjim saigračima i protivnicima.

"Bolje poznajemo ekipu Nemačke nego selekciju Alžira. Dobro se spremamo, ali moramo da igramo na višem nivou i da se nadamo najboljem rezultatu. Ono što je sigurno jeste da nećemo odustajati i da ćemo se boriti svih 60 minuta bez obzira na razvoj situacije."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track