"SRAMI SE, BALAVČE JEDAN!" Danac završio na podu, pa odbio da pruži ruku Hrvatu! Legendarni trener POLUDEO: Jadniče jadni! (VIDEO)
Foto: Printscreen

SVETSKO PRVENSTVO

"SRAMI SE, BALAVČE JEDAN!" Danac završio na podu, pa odbio da pruži ruku Hrvatu! Legendarni trener POLUDEO: Jadniče jadni! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Spektakl na Svetskom prvenstvu, utakmica Hrvatske i Danske na Svetskom prvenstvu u rukometu završena je remijem 32:32.

Utakmicu je svakako obeležio duel Domagoja Duvnjaka i Matijasa Gidsela o kojem se puno priča.

Nakon jednog grubog starta hrvatskog rukometaša, Gidstel je ostao da leži na parketu, zbog čega su lekari odmah uši da ukažu pomoć Dancu.

Kada je Danac ustao, odbio je da se pozdravi sa Duvnjakom i da mu pruži ruku..

"Nikad u karijeri nisam prošao nešto ovakvo iako je ponekad znalo biti poprilično divlje. Znate, ovo nije prvi put da sam u takvoj situaciji s njim, on to radi svesno. To nije rukomet, bio je to udarac šakom u glavu! Hrvatima su dopuštene neke divlje stvari", rekao je Gidsel.

Odbijanje rukovanja izazvalo je burnu reakciju legendarnog crnogorskog trenera, Veselina Vujovića.

"Utakmica je bila predivna, bolju nismo mogli da poželimo, ali sve je uspeo da mi pokvari onaj Gidsel. Taj mali miš mi je uništio utakmicu. Ruku ti pruža Domagoj Duvnjak, jedan od najvećih u istoriji, a ti, jadniče jadni, ne želiš da prihvatiš izvinjenje. Ne zanima me kakav je igrač i da li je bio MVP ovoga ili onoga, nikad taj miš neće biti ni senka Duvnjaka.

Ovo je rukomet, grub i kontaktni sport, nakon faula ti sportski prilazi legenda, a ti odbijaš da mu daš ruku. Srami se, balavče jedan, ima da tu ruku ne pereš mesec dana kad ti je Duvnjak pruža. Hajde da je to napravio nekome od mojih Iranaca, bez da potcenjujem Irance, ali tako je postupio prema legendi rukometa. Bolje da vam ne kažem kako bi se proveo neko od mojih igrača da je to uradio", poručio je Veselin Vujović u kolumni za hrvatski "Indeks".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track