USPEH KARIJERE ČEŠKOG TENISERA: Legeška posle drame srušio Norija i plasirao se u osminu finala Australijan opena (VIDEO)
Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

AUSTRALIJAN OPEN

USPEH KARIJERE ČEŠKOG TENISERA: Legeška posle drame srušio Norija i plasirao se u osminu finala Australijan opena (VIDEO)

Tenis -

Češki teniser Jirži Legečka plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 12. tenisera sveta Britanca Kamerona Norija posle pet setova, 6:7, 6:3, 3:6, 6:1, 6:2.

Legečka, 71. teniser sveta, pobedio je posle tri sata i 15 minuta.

U prvom setu nije bilo brejka i odigran je taj-brejk, koji je Nori dobio sa 10:8. Legečka je u drugom gemu drugog seta napravio brejk, koji mu je bio dovoljan za izjednačenje na 1:1 u setovima.

Nori je uzvratio u trećem setu, oduzeo je servis protivniku u šestom gemu, prednost brejka je sačuvao i ponovo poveo u meču. Češki teniser je posle toga pojačao, u naredna dva seta pet puta je oduzeo servis Noriju, koji je napravio dva brejka, i plasirao se u osminu finala.

Legečka će u osmini finala igrati protiv šestog nosioca Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima, koji je pobedio Argentinca Fransiska Serundola sa 6:1, 3:6, 6:1, 6:4.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja