RUSIMA ZABRANITI UČEŠĆE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Usik udario na komšije! Ruski div mu odgovorio: Služba je počela da te kontroliše!
Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / AFP / Profimedia, AP Hassan Ammar

sudar titana

RUSIMA ZABRANITI UČEŠĆE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Usik udario na komšije! Ruski div mu odgovorio: Služba je počela da te kontroliše!

Ostali sportovi -

Ratna dejstva u Ukrajini svakim danom su sve veća i veća, zbog toga mnogi sportisti iz te zemlje vode aktivnu kampanju protiv svojih kolega iz Rusije.

Aleksandar Usik
foto: EPA

Prvi put javno protiv ruskih sportista progovorio je i Aleksandar Usik, svetski šampion u boksu, u verzijama WBA, IBF i WBO. Ovaj gorostas rođen je u gradu Simferopolj na Krimu.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) prošle nedelje je najavio da bi sportistima iz Rusije i Belorusije, trebalo biti dozvoljeno da se takmiče na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine pod neutralnim obeležjima.

Tim povodom Aleksandr Usik obratio se predsedniku MOK Tomasu Bahu preko svog profila na instagramu.

- Ja sam ukrajinski sportista. Osvojio sam olimpijsko zlato u boksu 2012. Ja sam trenutno svetski prvak u teškoj kategoriji i zovem se Aleksandar Usik. Želite da dopustite ruskim sportistima da se takmiče na Olimpijskim igrama? Ruske oružane snage napale su našu zemlju i ubijaju civile. Ruska vojska ubija ukrajinske sportiste i trenere i uništava sportske terene i dvorane. Medalje koje će osvojiti ruski sportisti su medalje krvi, smrti i suza - kazao je Usik.

Nikolaj Valujev
foto: Printskrin/Instagram

Ukrajinskom bokseru odgovorio je njegov nekadašnji kolega Nikolaj Valujev, bivši šampion sveta, danas narodni poslanik u ruskoj Dumi ispred partije Jedinstvena Rusija Vladimira Putina.

- SBU (Državna služba bezbednosti Ukrajine op.a.) pronašla je način da kontroliše Aleksandra Usika. Život je teži, a on je ipak ukrajinski bokser, pa je sasvim očekivano to što je rekao. Ne zaboravite, posle 100 godina ponovo smo u građanskom ratu - rekao je Valujev za portal Sport24.

Aleksandar Usik trebalo bi na proleće da brani tri pojasa protiv Engleza Tajsona Fjurija, koji je šampion u WBC verziji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track