FIVB OBJAVIO: Odbojkašice Srbije u Ligi nacija u Antaliji, Braziliji i Suvonu
Foto: EPA/Tomasz Wiktor

ODBOJKA

FIVB OBJAVIO: Odbojkašice Srbije u Ligi nacija u Antaliji, Braziliji i Suvonu

Ostali sportovi -

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije će utakmice u ovogodišnjem izdanju Lige nacija igrati u Antaliji, Braziliji i Suvonu, objavila je Svetska odbojkaška federacija (FIVB).

FIVB je objavila raspored utakmica i satnice na turnirima Lige nacija, sem grupe III vikenda u Suvonu, u Koreji, gde će igrati i Srbija.

Aktuelne svetske prvakinje i bronzane iz Lige nacija 2022, u Antaliji će igrati protiv SAD, Turske, Poljske i Kanade, a u Braziliji protiv Japana, Brazila, Tajlanda i Hrvatske.

Mogući protivnici Srbiji u Suvonu su Koreja, Nemačka, Bugarska, Dominikanska Republika i Kina. Srbija će igrati protiv četiri rivala, a u Koreji će još igrati SAD i Poljska. Raspored i satnica utakmica će naknadno biti objavljena.

Srbija u takmičenju po grupama neće igrati protiv Italije i Holandije, kao i još jedne selekcije koja će igrati u Suvonu.

Odbojkašice će takmičenje po grupama odigrati od 30. maja do 2. jula, a finalni turnir je na programu od 12. do 16. jula u Arlingtonu, u SAD.

Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice.

Na finalnom turniru će igrati osam reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track