ŠOK PRED NASTUP NA SP! Šifrin prekinula saradnju sa dugogodišnjim trenerom: Ovako je slavna skijašica obrazložila ovu odluku
Foto: AP

SKIJANJE

ŠOK PRED NASTUP NA SP! Šifrin prekinula saradnju sa dugogodišnjim trenerom: Ovako je slavna skijašica obrazložila ovu odluku

Ostali sportovi -

Američka skijašica Mikaela Šifrin odlučila je da prekine saradnju sa svojim dugogodišnjim trenerom Majkom Dejem, preneo je Američki skijaški savez.

"Nakon sedam sezona rada sa Majkom, odlučila sam da u sledeću fazu karijere uđem sa novim trenerom. Želim da se zahvalim Majku i da mu odam priznanje za sav njegov rad i posvećenost tokom posoklednjih nekoliko godina", rekla je Šifrin u izjavi koju je preneo američki skijaški tim.

Šifrin se trenutno nalazi na Svetskom prvenstvu gde će se sutra takmičiti u veleslalomu.

Mikaela Šifrin
foto: EPA/KIMMO BRANDT

Ove sezone, Šifrin je uspela da obori rekord Lindzi Von od 82 pobede na Svetskom kupu u ženskoj konkurenciji, i stigla na pobedu od ukupnog rekorda od 86 pobeda koji drži Ingemar Stenmark.

"Šifrin će nastaviti sa novim timom uz podršku trenera američkog alpskog skijaškog tima do kraja sezone i u budućnosti. Tim se zahvaljuje Deju na njegovom radu i velikom uspehu u poslednjih sedam godina", navodi se u saopštenju tima.

Šifrin će se u subotu takmičiti i u slalomu na Svetskom prvenstvu, pre nego što se vrati takmičenju u Svetskom kupu.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track