NOVI BEOGRAD DOČEKUJE ŠPANCE: Srpski šampion protiv Sabadelja želi novu pobedu!
Foto: VK Novi Beograd/Miroslav Todorović

vaterpolo

NOVI BEOGRAD DOČEKUJE ŠPANCE: Srpski šampion protiv Sabadelja želi novu pobedu!

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Novog Beograda u osmom kolu Lige šampiona u petak od 19 sati i 45 minuta dočekuju ekipu Sabadelja. Novobeograđani su prošle sedmice na gostovanju u Španiji zabeležili petu pobedu u B grupi elitnog takmičenja, a slavili su rezultatom 8:6.

Aktuelni srpski i regionalni šampion nalazi se na drugom mestu na tabeli B grupe sa 16 bodova, dok je Sabadelj na začelju tabele sa Marseljom sa četiri osvojena boda.

Imamo veoma sveže iskustvo igranja sa njima. Bilo je to veoma teško gostovanje za nas“, rekao je u uvodnom izlaganju na konferenciji za medije pomoćni trener u stručnom štabu Novog Beograda Đorđe Filipović i potom dodao:

Tamo nikad nije lako igrati, pa smo i mi imali veoma tvrdu i do samog kraja neizvesnu utakmicu, koju smo ipak uspeli da rešimo u našu korist. Sabadelj je tipična španska ekipa, koja igra sa puno plivanja, veoma su pokretljivi i izuzetno uporni. Iz tog razloga tvrd su i žilav protivnik svim ekipama. Niko se na njihovom bazenu nije naigrao, a to iskustvo koje smo imali će nam pomoći u pripremi ove utakmice. Optimista sam, očekujem pobedu, jer verujem u ovaj tim i naše igrače“, konstatovao je Filipović.

Dvostruki strelac u tom prvom meču protiv Sabadelja bio je španski reprezentativac u redovima Novog Beograda Alvaro Granados. On je takođe naglasio da će predstojeći meč biti izuzetno psihički i fizički zahtevan:

„Igramo protiv mladog i veoma motivisanog tima. Mnogo plivaju, odlično su fizički pripremljeni i veoma su uzbuđeni zbog činjenice da igraju u Ligi šampiona. Zbog svega toga očekuje nas težak posao“.

Granados je istakao da svi njegovi sigrači treba da budu svesni snage i kvaliteta koji tim Novog Beograda poseduje:

To znači da treba da igramo našu igru, da damo sve od sebe i budemo odani našem sistemu igre i sigurno ćemo pobedi. Verujem u ovaj tim i trenažni proces koji sprovodimo“.

Jedan od najboljih vaterpolista sveta oduševljen je Beogradom:

Svima pričam da je Beograd mnogo, mnogo više od onoga što sam očekivao. Zaista uživam ovde, volim ovaj grad i energiju koju ima i zato sam veoma srećan što sam u Srbiji. Takođe, biti deo ovakvog tima kao što je Novi Beograd je nešto fenomenalno. Neki momci, moji sadašnji saigrači, poput Duška Pijetlovića, su vaterpolisti koje sam kao klinac mnogo puta gledao na televiziji i divio mu se. Sada igram sa njim i to je za mene nešto fantastično, poput ostvarenja jednog sna“.

Granados je u hvalospevima govorio i o organizaciji kluba:

Sve je na izuteno visokom profesionalnom nivou. Uslovima koje ima Novi Beograd može da se pohvali veoma mali broj klubova na svetu. Treniramo na vrhunskom bazenu, imamo sjajan stručni štab, izvanredne trenere, fizioterapute koji su nam na raspolaganju 24 sata. Zahvalni smo na svemu tome i ja sam zaista mnogo srećan što sam član takvog kluba“, zaključio je Granados.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track