LEGENDARNI SNUKERAŠ VERUJE DA ĆE IGRATI NA SP: Ići ću na Krusibl, igram previše dobro
Foto: Profimedia

SNUKER

LEGENDARNI SNUKERAŠ VERUJE DA ĆE IGRATI NA SP: Ići ću na Krusibl, igram previše dobro

Ostali sportovi -

Legendarni britanski snukeraš Džimi Vajt rekao je da "igra previše dobro" i da očekuje da će se plasirati na Svetsko prvenstvo u Šefildu.

Vajt je igrao dobro na turniru u Lesteru, u trećem kolu pobedio je petog igrača sveta Britanca Džada Trampa, ali je u osmini finala izgubio od Kineza Penga Đangsua 1:4.

Vajt nije igrao na Svetskom prvenstvu od 2006. godine, a kvalifikacije za turnir na Krusiblu počinju 3. aprila.

"Ići ću na Krusibl. Igram previše dobro. Uzeću nekoliko slobodnih dana i u petak se vraćam treninzima", rekao je Vajt, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

snuker, bilijar
foto: Profimedia

On je osvojio prvi frejm u meču protiv Penga, ali je Kinez nanizao naredna četiri gema i plasirao se u četvrtfinale gde će igrati protiv Olivera Lajnsa.

"Igram dobro, samo sam ostao bez snage. Razočaran sam što se nisam takmičio. Osvojio sam prvi frejm i trebalo je da povedem sa 2:0. Osećao sam se psihički iscrpljeno. Uzbuđenje bi trebalo da vas provuče kroz to, ali bio sam umoran i od drugog frejma sam loše igrao", naveo je Vajt.

"Peng mi je jedan od najomiljenijih kineskih snukeraša i želim mu sve najbolje jer je veliki radnik. Ali pobediti trojicu igrača koje sam pobedio ove nedelje, a onda ne pokazati dobru igru, to je razočaranje", dodao je Vajt, koji je šest puta igrao u finalu Svetskog prvenstva i nikada ga nije osvojio.

Vajt je prošlog meseca na Mastersu u Nemačkoj postao prvi igrač stariji od 60 godina koji se plasirao u osminu finala nekog renking turnira, posle 31 godine.

Tokom karijere osvojio je tri titule na seniorskom Svetskom prvenstvu i 10 renking titula.

Svetsko prvenstvo u čuvenom Krusibl teatru održaće se od 15. aprila do 1. maja u Šefildu.

(Kurir sport/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track