IZJAVA ČUVENOG HRVATA IZAZVAĆE VELIKU BURU Đoković i Nadal ne mogu da se porede sa Federerom! Rodžer je NEPRIKOSNOVEN, evo i zašto
Foto: EPA Fazry Ismail, EPA James Ross, EPA Andy Rain

ŠTA REČE, ČOVEČE

IZJAVA ČUVENOG HRVATA IZAZVAĆE VELIKU BURU Đoković i Nadal ne mogu da se porede sa Federerom! Rodžer je NEPRIKOSNOVEN, evo i zašto

Tenis -

Bivši trener Rodžera Federera i jedan od najboljih hrvatskih tenisera svih vremena, Ivan Ljubičić, smatra da broj osvojenih trofeja ne treba da bude presudan u trci za titulu GOAT.

Hrvat smatra da pitanje najvećeg svih vremena nije povezano sa brojem titula na Gren slemovima.

Ljubičiću je bitnija popularnost i uticaj na sport, od rezultata.

"Mislim da se ne može gledati isključivo kroz gren slemove. Rodžer već nije najuspešniji po tom pitanju. Međutim, veličina i uspešnost nisu identični pojmovi. Ako jesu, onda to Rodžer definitivno neće biti. Bude li se gledao uticaj na sport, mislim da se ni Nadal ni Đoković u tom smislu ne mogu porediti sa Federerom. Rodžer je tu neprikosnoven", smatra Ljubičić.

Ivan Ljubičić
foto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nema sumnje da će izjava hrvatskog trenera izazvati brojne reakcije teniske javnosti.

Ipak, budimo realni, ako bi se danas podvukla crta o GOAT trci između Đokovića, Nadala i Federera - Novak bi bio najbolji teniser svih vremena.

Srbin ima 22 Grend slem titule, baš kao i Nadal, dok je Federer ostao na 20.

Đoković je apsolutni rekorder po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, čak 380 nedelja i većini parametara je u prednosti u odnosu na večite rivale.

Kurir sport/Sport klub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track