DŽOŠUA SRUŠIO AMERA U LUDOJ BORBI OD 12 RUNDI! U finišu nastao OPŠTI HAOS u ringu - bivši šampion sveta nasrnuo na trenera (VIDEO)
Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

spektakl u o2 areni

DŽOŠUA SRUŠIO AMERA U LUDOJ BORBI OD 12 RUNDI! U finišu nastao OPŠTI HAOS u ringu - bivši šampion sveta nasrnuo na trenera (VIDEO)

Ostali sportovi -

Proslavljeni britanski bokser Entoni Džošua nakon 12 rundi spekltakularne borbe jednoglasnom sudijskom odlukom savladao je Amerikanca Džermejna Frenklina u krcatoj "O2 areni" u Londonu.

Džošua je tako prvi put nakon gotovo tri godine i dva uzastopna poraza od Ukrajinca Oleksandra Usika konačno zabeležio trijumf.

Ljubitelji boksa uživali su u pravom spektaklu. Džošua je u meč ušao kao veliki favorit teškom mukom uspeo je da opravda tu ulogu. Nakon ispitivanja snaga u prvoj rundi, već u drugoj zadao je Amerikancu nakoloko snažnih udaraca i tako stekao prednost koju je čuvao tokom čitave borbe. Kontrolisao je meč, zadavao snažnije udarce i sjajno koristio veliku prednost u visini.

Frenklin je najozbiljnije pripretio u finišu devete runde kada je jednim razornim udarcem prilično uzdrmao iskusno Britanca. Međutim, u 10. je Džošua sjajno uzvratio. Vezao je seriju snažnih udaraca i vratio stvari pod kontrolu.

Nokauta nije bilo, ali sudije nisu imale dilemu i jednoglasnom odlukom dodelile su trijumf iskusnom Džošui.

Haos u finišu

U samom finišu meča umalo nije došlo do tuče u ringu između Džošue i ljudi iz tima američkog boksera.

Frenklinovom treneru nije se svideo jedan potez Britanca, pa je nasrnuo na njega. Srećom, pre nego što je došlo do ozbiljnijeg obračuna, uspeli su da razdvoje zaraćene strane.

Džošua je ovim trijumfom prekinuo niz od dva vezana poraza i sada ima skor 25-3 i sigurno će dati sve od sebe da se vrati na vrh teške kategorije.

S druge strane, Frenklin je doživeo drugi poraz u karijeri i trenutno je na skoru 21-2.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track