SPEKTAKL U PADINSKOJ SKELI: 27. Memorijalni džudo turnir ODŽK Beograda! Najavljeno čak 800 mladih takmičara! (FOTO)
Mladi džudisti iz Koretišta, Foto: Privatna Arhiva

Bavi se sportom - stop nasilju

SPEKTAKL U PADINSKOJ SKELI: 27. Memorijalni džudo turnir ODŽK Beograda! Najavljeno čak 800 mladih takmičara! (FOTO)

Ostali sportovi -

U subotu i nedelju 8. i 9.aprila u organizaciji Omladinskog džudo kluba (ODŽK) Beograd održaće se 27. Memorijalni džudo turnir za mlađe kategorije "Vladan Petrović".

Pod pokroviteljstvom GO Palilula i uz pomoć brojnih sponzora i prijatelja kluba na borilištu u sportskoj hali u Padinskoj Skeli boriće se preko 800 mladih džudista iz brojnih klubova iz zemlje i inostranstva.

Promoter turnira sa sloganom "Bavi se sportom - stop nasilju" biće član ODŽK Beograd džudista Darko Brašnjović, vicešampion Evrope i jedan od najperspektivnijih mladih džudista u zemlji i u Evropi.

Darko Brašnjović
Darko Brašnjovićfoto: Džudo savez Srbije

Vredno je istaći da će na turniru učestvovati i mladi džudisti iz kluba "Sveta Srbija" iz Koretišta sa prostora Kosova i Metohije.

Kako je istakla Mirjana Simijonović, predsednica Skupštine opštine Novo Brdo, ovo je prvi put posle 24 godine da će deca sa prostora južno od Ibra i iz našeg novoformiranog kluba učestvovati na nekom takmičenju van prostora na kome žive i bave se sportom.

džudo, ODŽK Beograd
foto: Privatna Arhiva

- Radost četredesetoro devojčica i dečaka koja će sa svojim trenerima učestvovati na ovom takmičenju najveća je nagrada za sve, a posebnu zahvalnost dugujemo sportskim radnicima ODŽK Beograd koji su nas pozvali na ovo takmičenje i koji su nam obezbedili kompletan smeštaj i boravak u Beogradu - istakli su gosti.

Sa prošlogodišnjeg turnira
Sa prošlogodišnjeg turnirafoto: Omladinski džudo klub Beograd

Treba istaći da je ovaj dvodnevni međunarodni turnir jedan od najvećih u regionu, a organizatori ističu veliku zahvalnost svojoj GO Palilula koja je i ove godine pružila veliku pomoć u organizaciji ovog turnira.

Kurir.sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track