KRALJ SE VRATIO NA TRON BRUTALNIM NOKAUTOM: Adesanja razornim udarcem UGASIO ljutog rivala! (VIDEO)
Foto: CHANDAN KHANNA / AFP / Profimedia

spektakl

KRALJ SE VRATIO NA TRON BRUTALNIM NOKAUTOM: Adesanja razornim udarcem UGASIO ljutog rivala! (VIDEO)

Ostali sportovi -

Fenomenalni Novozelanđanin Izrael Adesanja po drugi put u karijeri postao je šampion srednje kategorije u UFC promociji, pošto je u borbi za pojas nokautirao ljutog rivala Aleksa Pereiru.

Nakon tri bolna poraza od Pereire, Adesanja je konačno uspeo da savlada Brazilca. On je u drugoj rundi najpre direktom žestoko uzdrmao rivala, i onda ga još jednim razornim udarcem dokrajčio.

Na UFC spektaklu u krcatoj "Majami - Dejd areni" prisustvovale su brojne poznate ličnosti, među kojima je bio i bivši predsednik Amerike Donald Tramp.

Pereira je bolje otvorio borbu. "Low kickovima" zadavao je ozbiljne probleme Adesanji od samog starta, ali nije uspevao ozbiljnije da ga ugrozi u prvoj rundi. Nakon nekoliko dobrih udaraca Adesanje na startu druge runde, Pereira preuzima inicijativu. Usledile su ozbiljne razmene i baš kada je delovalo da je Brazilac u prednosti, dolazi do preokreta. Adesanja uspeva da uzdrma rivala, a onda još jednim udarcem završava posao.

Dok je Brazilac ležao na podu, Adesanja je gestikulirao ispaljivanje strele u njegovom pravcu. Zanimljivo, Pereira je inače veliki ljubitelj streličarstva, pa je Adesanja na ovaj način želeo dodatno da ga isprovocira.

"Nadam se da svi vi koji gledate možete da doživite ovaj osećaj sreće barem jednom u životu. Ali znate šta, nikada nećete osetiti ovo ako ne krenete po nešto dok ste na dnu, kada ste nokautirani, kada vas omalovažavaju", rekao je nakon borbe Adesanja.

Zanimljivo, ogromno rivalstvo Adesanje i Pereire počelo je u drugom sportu – obojica su bili elitni kik-bokseri promocije “Glori”.

Adesanja je tek iz četvrtog pokušaja konačno uspeo da savlada Pereiru, budući da je borac iz Sao Paula slavio dvaput u kik-bokserskom ringu i jednom u UFC oktagonu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track