NEZAPAMĆEN SKANDAL - MASKIRAO SE U ŽENU DA BI UČESTVOVAO NA TURNIRU! Luda priča: Pobedio dve šampionke, pa uhvaćen u prevari!
Foto: Chess Kenya

uhvaćen

NEZAPAMĆEN SKANDAL - MASKIRAO SE U ŽENU DA BI UČESTVOVAO NA TURNIRU! Luda priča: Pobedio dve šampionke, pa uhvaćen u prevari!

Ostali sportovi -

Neverovatna priča dolazi nam iz Kenije.

Otvoreno prvenstvo za šahistkinje u Keniji obeležio je nezapamćen skandal. Naime, na turniru je učestvovao jedan muškarac koji se prerušio u ženu!

Prijavio se pod imenom Milisent Avuor i kako bi sakrio svoj pravi identitet prekrio je lice nikabom i stavio naočare na oči.

Organizatorima je "tajanstvena igračica" od samog starta bila sumnjiva zbog obuće i hoda, ali u prvi mah nisu ništa preduzeli.

"Bili smo oprezni jer smo meislili da se radi o veoma religioznoj muslimanki", rekao je glavni arbitar turnira Entoni Kionga za "Chess.com".

Kada je na turniru savladao nekadašnju šampionku države Gloriju Džumbu i najbolju igračicu Ugande Ampairu Šakiru, misteriozna "takmičarka" je postala još sumnjivija, pa su odlučili da je provere.

Odveli su ga u sobu i postavili mu nekoliko pitanja i tada su shvatili da je prevarant.

Njegov identitet još uvek nije objavljen, ali je utvrđeno da ga je novčana nagrada motivisala da se prijavi za turnir, jer je u teškoj finansijskoj situaciji. Inače, glavna nagrada na ovom turniru iznosila je oko 3.800 dolara.

Kurir sport/Sport klub

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track