SVEČANO PROGLAŠENJE ŠAMPIONA! Uroš Brkić primio trofej: Naš as najbolji na brdskim trkama u Centralnoj Evropi
Foto: Privatna arhiva

Na svečanom postolju

SVEČANO PROGLAŠENJE ŠAMPIONA! Uroš Brkić primio trofej: Naš as najbolji na brdskim trkama u Centralnoj Evropi

Ostali sportovi -

Predhodne veceri u Varšavi upriličeno je svečano proglašenje šampiona centralne Evrope u automobilizmu za 2022. godinu.

Među proglašenima našao se i jedini Srpski predstavnik, najbolje rangirani Srpski automobilista u 2022. godini Uroš Brkić.

Brkić je šampion centralne Evrope u brdskim auto trkama za 2022. godinu u kategoriji D1 što je najača kategorija u automobilskoj konkurenciji. Titulu šampiona osvojio je sa automobilom VW polo S2000.

Brkiću je ovo drugi put da se našao među najboljima u centralnoj Evropi. Osim prošlosezonskog uspeha, imao je i u sezoni 2015 značjnih uspeha kada je bio vicešampion centralne Evrope u endurans kruznim auto trkama sa automobilom renault clio IV RS CUP i šampion Evropskog ESET kupa.

Osim discipline brdskih auto trka šampioni su proglašeni u jos 12 različitih disciplina u auto i karting sportu.

Uroš Brkić
foto: Privatna arhiva

Kako sam Brkić prenosi utisci su fenomenalni i potpuni jer je pre svega predivan osecaj vratiti se ponovo na međunarodnu scenu kao šampion. Ovom prilikom je čestitao svim pravoslavnim vernicima Uskrs i poželeo im da i oni ostvare svoje snove kao što i njemu polazi za rukom.

Osim trenutne radosti okreće se novim izazovima jer ima mnogo obaveza oko podešavanja i testiranja novog automobila koji nedavno stigao u porodičnu radionicu. Za sad ne želi da otkriva o kom automobilu je reč ali je siguran da će ljubitelji auto sporta biti oduševljeni jer takav automobil do sada nije viđen u Srbiji među trkačkim spravama.

Više o svemu detaljno će predstaviti pre prvog takmičenja koje ga očekuje sredinom maja u Kotoru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track