SJAJNA VEST ZA BAFALO BILSE: Hamlin dobio dozvolu za povratak na teren
Foto: AP Photo/Joshua Bessex

AMERIČKI FUDBAL

SJAJNA VEST ZA BAFALO BILSE: Hamlin dobio dozvolu za povratak na teren

Ostali sportovi -

Igrač američkog fudbala Damar Hamlin, koji je član NFL ekipe Bafalo Bilsa, dobio je dozvolu lekara za povratak treninzima, iako je početkom godine morao biti reanimiran na terenu, nakon što je prestalo da mu kuca srce.

Tokom duela sa Sinsinatijem, koji je igran 2. januara, Hamlin se srušio na teren nakon jedne uspešne odbrambene akcije. Odmah mu je pružena hitna lekarska pomoć i postupkom reanimacije ponovno mu je uspostavljen srčani ritam.

Scene viđene na stadionu u Sinsinatiju bile su vrlo slične onima sa Parken stadiona u Kopenhagenu, kad se na Evropskom fudbalskom prvenstvu, u junu 2021, na teren srušio kapitan danske reprezentacije Kristijan Eriksen.

Danac je takođe prošao postupak reanimacije, a pod kožu mu je ugrađen minijaturni defibrilator. Nakon višemesečnog oporavka Eriksen se vratio fudbalu na najvišoj nivou.

Kao što je to bio slučaj sa Eriksenom, i 25-godišnji Hamlin je tokom oporavka bio zatrpan porukama podrške širom sveta.

"Dobio je dozvolu za povratak u puni trening, baš kao i bilo koji drugi igrač koji se vraća nakon povrede", izjavio je glavni menadžer Bafala Brendon Bin u poruci objavljenoj na Tviteru.

Bin je dodao da su trojica specijalista bili jedinstveni u oceni da je Hamlin spreman za povratak svim aktivnostima.

Pre samo tri meseca, kad je u kritičnom stanju dopremljen u bolnicu i morao biti priključen na respirator, takav se rasplet činio gotovo nemogućim, s obzirom na fizičku zahtevnost i brutalnost sporta kojim se odbrambeni igrač Bafala bavi.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track