HOROR! KRV LIPTILA IZ GLAVE ČUVENOM ASU: Licem naleteo na klizaljku, zaradio 75 ŠAVOVA, a onda je učinio nešto ČUDESNO (VIDEO)
Foto: Screenshot

moderni gladijator

HOROR! KRV LIPTILA IZ GLAVE ČUVENOM ASU: Licem naleteo na klizaljku, zaradio 75 ŠAVOVA, a onda je učinio nešto ČUDESNO (VIDEO)

Ostali sportovi -

Užasne i jezive scene dolaze iz najjače hokejaške lige na svetu NHL. Scene koje su sablaznile ceo svet, ne samo Ameriku i Kanadu.

Morgan Baron
foto: ELSA / Getty images / Profimedia

Da su hokejaši u NHL pravi moderni gladijatori potvrdio je Morgan Beron. U okršaju Vinipeg Džetsa i i Las Vegas Golden Najtsa (5:1), u prvoj utakmici plej-ofa, neplanirano je mladi Kanađanin dospeo u žižu javnosti.

U sportu sa mnogo kontakta, gde se rivali gledaju mrkim pogledima i gde su tuče na ledu normalna stvar, nešto grozno se desilo hokejašu Vinipega. U velikoj gužvi i borbi za pak, pred golom Las Vegasa, Morgan Baron bio je odgurnut sa leđa i naleteo je na otvorenu klizaljku golmana protivničkog tima Lorana Brosoa.

U 9. minutu meča udario je glavom u klizaljku, čije je sečivo oštro kao žilet. I to samo nekoliko centimetara iznad oka. Krv je lipila iz rane kanadskog hokejaša, a on je odmah transportovan u obližnju ambulantu. Lekari su se zabrinuli za njega, plašili su se da ne iskrvari.

Dobio je 75 šavova na lice i flaster preko rane, ali nije želeo da ostane u bolnici. Vratio se nazad na utakmicu, sredinom druge trećine i onako ranjen, sa belim flasterom na glavi zaigrao do kraja utakmice. Ovaj put, na kacigi je imao metalnu zaštiti, tzv. mrežicu, nešto što hokejaši najmanje vole, ali nešto bez koga posle saveta lekara nije smeo na led.

- Morgan je izgledao kao da ga je napala ajkula - rekao je njegov saigrač iz Vinipega Adam Louri.

Morgan Baron
foto: Printskrin

Sam Morgan Baron o incidentu kaže:

- Pokušao sam da uguram pak u gol. Onda sam, odjednom video klizaljku ispred očiju, kako mi ide u susret. Bio je to horor prizor. Kada je sve prošlo otvorio sam desno oko. I video sam, to je bilo najvažnije.

Trener Džetsa Rik Bouns objasnio je kako i zašto je pustio Morgana Barona da se vrati na led.

- Morgan mi je prišao i pogledao me. Rekao mi je da je spreman. Pitao sam ga da li želi prvo da kliza nekoliko koraka i da li mu je potrebno još nešto. Odrečno je rekao - ne! I poručio da je spreman za igru.

Morgan Baron, čvrst momak. A, ima samo 24 godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track