SAINC KIPTI OD BESA - POJAVILE SE SPEKULACIJE DA NAPUŠTA FERARI: Ne razumem te priče, ljuti me kada se pojave izmišljene glasine
Foto: EPA/Sebastiao Moreira

FORMULA 1

SAINC KIPTI OD BESA - POJAVILE SE SPEKULACIJE DA NAPUŠTA FERARI: Ne razumem te priče, ljuti me kada se pojave izmišljene glasine

Ostali sportovi -

Vozač Ferarija Karlos Sainc rekao je da se naljutio kada je čuo spekulacije o njegovom odlasku iz slavne italijanske ekipe i prelasku u Audi, koji će 2026. godine kroz Zauber učestvovati u šampionatu Formule 1.

"Ne razumem priče o tome šta može da se dogodi 2026. godine, kada još nemam ugovor ni za 2025. Ljuti me kada se pojave nepotvrđene i izmišljene glasine. Nameravam da ostanem u Ferariju mnogo godina", rekao je Sainc, preneo je danas Miror.

Karlos Sainc
foto: Profimedia

Sainc je 2021. godine prešao u Ferari sa kojim mu ističe ugovor 2024.

On je tokom karijere prošao kroz sistem Red Bula, a od 2015. godine vozio je za Toro Roso. Posle tri sezone prešao je u Reno, gde je proveo dve sezone, kada ga je zamenio Danijel Rikardo.

Saincu je posle toga ponuđeno mesto u Meklarenu, za koji je vozio dve sezone pre nego što je prešao u Ferari.

Audi će kroz Zauber od 2026. godine biti u Formuli 1 i već je počeo da razmatra koje vozače bi mogao da angažuje. Mediji u Švajcarskoj preneli su da je prvi kandidat za vozača Audija Sainc.

Sada za ekipu Zaubera, koja se zove Alfa Romeo, voze Valteri Botas i Gvanju Džou.

(Kurir sport/Mirror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track