NADAL U VELIKOM PROBLEMU! Doživeće strmoglav pad ako ne zaigra u Parizu
Foto: EPA/STEVEN MARKHAM

tenis

NADAL U VELIKOM PROBLEMU! Doživeće strmoglav pad ako ne zaigra u Parizu

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal naći će se u velikom problemu ukoliko bude propustio i drugi " Grend slem" sezone u Parizu.

" Kralj sljake" je u četvrtak potvrdio da neće učestvovati na Mastersu u Madridu, jer još uvek oseća posledice povrede zadobijene na ovogodišnjem Australijan openu i da je pod znakom pitanja i njegovo učešće u Rimu i Rolan Garosu.

Ukoliko Nadal propusti turnire u Madridu, Rimu i Parizu doživeo bi strmoglav pad na ATP listi. On se u ovom trenutku nalazi na 14. mestu sa 2715 poena, ali će po zavrsetku turnira u glavnom gradu Spanije izgubiti 180 poena zbog učešća u prošlogodišnjem četvrtfinalu.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

Ne bude li ga bilo i u Italiji, izbrisaće mu se dodatnih 90 poena, što znači da bi na svoj omiljeni turnir i mesto gde je 14 puta podigao trofej došao sa 2445 bodova.

Medjutim, najveći problem za Nadala bi predstavljalo ukoliko bi propustio turnir u Parizu, jer bi ostao bez 2000 bodova, pošto brani naslov šampiona.

Sa svega 445 poena pao bi na neverovatno 130. mesto na ATP listi.

Ukoliko teniser iz Manakora ipak zaigra na u " gradu svetlosti", a preskoči turnire iz Masters serije pre toga, bice mu neophodno da prođe do osmine finala da bi sačuvao mesto u sto najboljih na listi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track