ČAK 940 ŠKOLARACA NA PRVENSTVU GRADA U ATLETICI: Takmičili su se u devet discipilina
Foto: Privatna Arhiva

ponos

ČAK 940 ŠKOLARACA NA PRVENSTVU GRADA U ATLETICI: Takmičili su se u devet discipilina

Ostali sportovi -

Beogradska asocijacija za školski sport nastavila je sa svojim akcijama, kada su besplatna takmičenja u pitanju.

Uz podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Beograda, sjajno je organizovano i Gradsko prvenstvo u atletici, za uzrast osnovnih i srednjih škola. Učestvovalo je 940 takmičara.

Uz pojačane mere bezbednosti koje su sprovodili članovi tima Pretor i uz minut ćutanja, talentovani dečaci i devojčice u atletskoj dvorani u Bulevaru oslobođenja.

mladi atletičari
foto: Privatna Arhiva

Na takmičenju u sledećim atletskim disciplinama (9): Skok u dalj, bacanje vorteksa, 60 metara, 300 metara, 600 metara, štafeta 4 x 100 metara, skok u vis, skok u dalj i bacanje kugle, pravo učešća ostvarili su pobednici sa opštinskih takmičenja.

Medalje su delili legenda atletike Dane Korica, kao i sportski koordinatori BAŠS Vladimir Tica, Goran Ivković i Marko Vukadinović.

mladi atletičari
foto: Privatna Arhiva

U Beogradskoj asocijaciji nema stajanja. Sprovode se akcije edukacija dece bezbedne na internetu i bezbednosti u saobraćaju. Sprovedena je promotivna besplatna aktivnost za osnovce, koji su se oprobali na veslačkim ergometrima. Predstoji sprovođenje novog projekta, tokom letnjef raspusta „Bezbedan sport školaraca – bezbedno odrastanje“.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track