ISTORIJSKI MMA SPEKTAKL U NOVOM SADU 2. JUNA: Prave zveri dolaze u Spens! U fokusu velika srpska nada PREDRAG BOGDANOVIĆ!
Foto: SBC

titan rivendž

ISTORIJSKI MMA SPEKTAKL U NOVOM SADU 2. JUNA: Prave zveri dolaze u Spens! U fokusu velika srpska nada PREDRAG BOGDANOVIĆ!

Ostali sportovi -

Po prvi put gledaćemo zajednički MMA događaj u organizaciji elitne srpske i američke MMA organizacije - "Titan FC" i "SBC Revenge".

SBC, SBC Titan
foto: SBC

Svetske i domaće MMA zvezde demonstriraće svoje umeće i hrabrost u mešovitim borilačkim veštinama 2. juna 2023. godine sa početkom u 20.00 časova u Novom Sadu, matičnom gradu najbolje regionalne i jedne od najcenjenijih evropskih organizacija, "Serbian Battle Championship - SBC".

“Srpska Atina” odabrana je za poprište internacionalne sportske manifestacije, koja će predstavljati 82. smotru za "Titan FC" i 47. događaj pod "SBC" banerom, spektakla najviše svetske klase koji može da parira najboljim svetskim MMA pozornicama, što prisustvo bivših i budućih članova najveće planetarne MMA organizacije "UFC" dodatno potvrđuje.

Predrag Bogdanović
foto: SBC

Glavna borba večeri predstavljaće šampionski okršaj koji će za ulog imati i "SBC" i "Titan FC" šampionski pojas u velter kategoriji. Akteri krune najavljenog spektakla biće neporaženi "SBC" šampion u lakoj kategoriji i najveća nada srpskog MMA sporta, Predrag Bogdanović, kao i bivša "UFC" zvezda i aktuelni "SBC" šampion u velter kategoriji, Mišel "Trator" Prazeres.

Srpski borac, iz Novog Sada, Predrag Bogdanović, iza sebe ima impresivan pobednički niz od 14 uzastopnih pobeda, protiv renomiranih protivnika, i spreman je za najveći izazov dosadašnje karijere, u pokušaju da naredni nastup kruniše osvajanjem dva nova pojasa, ovog puta u velter kategoriji i postane šampion i srpske i američke organizacije.

Mišel Trator Prazeres
foto: SBC

Na drugoj strani, veliko "UFC" ime iz Brazila, Mišel Prazeres, pokušaće da stigne do 28. profi trijumfa i osvoji "Titan FC" i odbrani "SBC" pojas prvaka koji je u njegovom vlasništvu od septembra prošle godine, kada je zaustavio pobednički niz neporaženog Stefana Negucića u beogradskoj "Štark" Areni. Prazeres je veliki deo karijere proveo u najjačoj svetskoj MMA organizaciji, sa čak 14 UFC nastupa iza sebe (10 pobeda i 4 poraza), i pobeđivao borce poput Gilberta Burnsa, Džoša Burkmana, Mairbeka Taisumova...

Pored glavne borbe večeri očekuje nas i šampionski duel u teškoj kategoriji, između aktuelnog "Titan FC" šampiona Aleksa Nikolsona i neporaženog brazilskog teškaša Valtera Ignasija, inače brata "UFC" zvezde Džonija Vokera! Aleks Nikolson pokušaće da stigne do 18. profesionalnog trijumfa, ali očekuje ga težak zadatak protiv mladog i atraktivnog Valtera Ignasija, koji ima savršen skor od 10 impresivnih profesionalnih pobeda i spreman je za borbu karijere koja nas očekuje u Novom Sadu.

Stefan Sekulić
foto: SBC

Takođe je najavljen i okršaj dva borca svetskog renomea, dva doskorašnja člana najprestižnije svetske promocije "UFC". Srpski borac Stefan Sekulić odmeriće snage sa legendom oktagona, brazilskim borcem Aleksom "Kaubojem" Oliveirom. Sekulić je jedan od najboljih boraca domaće MMA scene koji je nepravednom sudijskom odlukom, nažalost, završio svoju karijeru u elitnoj američkoj organizaciji. Ipak i dalje je željan dokazivanja i takmičenja na najvišem nivou. U pokušaju da stigne do 15. pobede u karijeri imaće priliku da nastupi protiv svetski poznatog Aleksa "Kauboja" Oliveire. "UFC" legenda sa 24 profi trijumfa iza sebe, i karijere u kojoj se susretao sa velikim svetskim imenima, spreman je za svoj drugi nastup pod "SBC Revenge" banerom, ovog puta i pod banerom "Titan FC" organizacije, i da još jednom pruži beskompromisnu borbu na koju smo od njega navikli.

Aleks Kauboj Oliveira
foto: SBC

Očekuju se nastupi iskusnog i popularnog domaćeg borca iz Vrbasa, Stefana Zvijera, koji ima 12 profesionalnih pobeda u karijeri, i gledaće da nastavi pobednički niz u najvećem izazovu karijere protiv renomiranog kirgistanskog borca sa američkom adresom, Miktibeka Orolbeja. Kirgistanca bi ova borba trebalo da dovede do potpisa za "UFC", što samim tim znači da i Stefana pobeda može dovesti na prag najprestižnije MMA organizacije na planeti. Takođe je najavljeno i učešće talentovane borkinje iz Slovenije, Monike Kučinič, kao i bivše osvajačice bronzane olimpijske medalje u džudou iz Rusije, Nataše Kuzijutine.

Pored toga što nas očekuju zaista najbolje borbe koje smo imali priliku da gledamo u ovom delu Evrope, događaj će biti emitovan putem "UFC" online platforme "UFC Fight Pass" što će svim učesnicima omogućiti da budu korak bliže svetskoj publici i najelitnijoj svetskoj organizaciji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track