RAT NIJE VIŠE PUŠKA NA PUŠKU, VEĆ ARTILJERIJA I DRONOVI: Ruski MMA borac objasnio koliko su krvave borbe u Ukrajini
Foto: Printskrin/Instagram

nema milosti

RAT NIJE VIŠE PUŠKA NA PUŠKU, VEĆ ARTILJERIJA I DRONOVI: Ruski MMA borac objasnio koliko su krvave borbe u Ukrajini

Ostali sportovi -

Ruski kikbokser i MMA borac Vladimir Minejev dobio je otpust sa ratišta u Ukrajini, pošto treba da mu se rodi ćerka i trenutno se nalazi u rodnom Jekaterinburgu.

Vladimir Minejev
foto: Printskrin/Instagram

Poznati sportista koji je u ukrajinsko-ruski rat otišao kao dobrovoljac u novembru prošle godine, pošto mu je na početku Specijalne vojne operacije poginuo mlađi brat Pjotr, prilikom desanta na aerodrom Gostomelj. Vladimir Minejev (33) dobio je poziv iz vojske, kada je objavljena delimična mobilizacija u Rusiji.

Ruski kikbokser nije čovek koji često daje intervjue. Po povratku u Rusiju, govorio je o svemu kroz šta je prošao u proteklih nekoliko meseci.

- U vojsci sam, na poziciji običnog vojnika, izviđača. Obavljam sve poslove koji su propisani. Šta drugo reći? Sve je drugačije, vojska je to, nema veze sa civilnim životom. Razumem sve momke koji, pošto su bili tamo, ukratko pričaju o sebi.

Vladimir Minejev
foto: Printskrin/Instagram

Na pitanje novinara da li je bio uplašen, Minejev kaže:

- Bio sam, naravno. Za porodicu, ne za sebe. Prvo granatiranje, prva minobacačka kiša. Nemoćni ste, ne možete ništa. Takav je osećaj! Momci na prvoj liniji fronta se suočavaju ne samo sa ratom gde se koristi oružje, već i sa informativnim ratom. Pokušavaju na sve načine da ih ubede da su došli kao osvajači... Pričaju svakakve jeresi o našem predsedniku, da je to njegova greška, pokušavaju da unesu nesigurnost u naše redove...

Govorio je iz prve ruke o tome kako se danas vodi rad.

- Niko neće ići direktono na neprijatelja. Sada se vodi potpuno drugačiji rat. Retke su prilike da se dve vojske sretnu u borbi, puška na pušku. Sada ceo rat vode artiljerija i dronovi. Više znoja, manje krvi. I tu funkcioniše sportski princip. kad god imam slobodno vreme treniram.

Vladimir Minejev
foto: Printskrin/Instagram

Vladimir Minejev nije želeo da daje izjave vezane za nastavak karijere u MMA. Navodno, mogao bi da ima meč u septembru, mnogo je rivala koji žele borbu sa njim.

- Planiram da se vratim u ring. Mnogo vojnika obožava sport. Čim odem da trčim, odmah mi se pridruži nekoliko momaka. I svaki put ih je sve više - objasnio je Minejev.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track