SPORTSKE IGRE MLADIH: Karavan radosti i prijateljstva i dalje putuje Srbijom, stižu nam novi šampioni!
Foto: Sportske igre mladih

sportske igre mladih

SPORTSKE IGRE MLADIH: Karavan radosti i prijateljstva i dalje putuje Srbijom, stižu nam novi šampioni!

Ostali sportovi -

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih i dalje putuje Srbijom. Novi šampioni stižu iz Niša, Užica, Novog Sada i Bačke Palanke.

Na stadionu „Radomir Antić“ u Užicu odigran je Coca-Cola kup za dečake i devojčice. Najbolji mladi fudbaleri i fudbalerke iz Užica i okoline igrali su za plasman na Regionalno finale koje se 13. juna održava u Čačku. I sa ovog stadiona pre početka finalne utakmice poslata je poruka „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, stavljajući akcenat koliko je važno da na sportskim terenima pobedi fer-plej.

Najinteresantnije je bilo na finalnoj utakmici fudbalerki. Pravo iznenađenje su napravile devojčice iz Odbojkšakog kluba „Forma“ koje su savladale ekipu ŽFK „Jedinstvo“. Kod dečaka najbolja je bila ekipa iz Mačkata.

Sportske igre mladih
foto: Sportske igre mladih

Niš se i ovoga puta pokazao kao sjajan domaćin. Atletika, 3x3, Coca-Cola kup, mali fudbal za dečake 2012. i mlađe i Lino između dve vatre, discipline su u kojima su se takmičile najmlađe Nišlije. Među navijačima su ove godine bili prošlogodišnji učesnici Međunarodne završnice u Splitu, dečaci iz ekipe „Srćkovo jato“:

- Došli smo da podržimo našeg bivšeg učitelja. Ovo je način da mu se zahvalimo što nas je prošle godine vodio u Split. Presrećni smo što se i njegovi novi učenici plasirali na Regionalno finale. Ako budemo mogli ići ćemo i u Lebane da navijamo za njih. Direktor takmičenja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Filip Komarica kaže:

- Ponosni smo kada vidimo da se deca vraćaju Igrama. Na svim terenima uvek ima dece u majicama Sportskih igara mladih od prethodnih godina, što je znak da sa Igara nose lepe uspomene i da je njihovo iskustvo podstrek ostaloj deci da nam se pridruže. Komarica se dotakao i takmičenja u Novom Sadu:

Sportske igre mladih
foto: Sportske igre mladih

- Jedno od najkvalitetnijih takmičenja u atletici održano je u Novom Sadu, posebno u kategoriji devojčica. Očigledno je da imamo talentovanu decu, a Dunav osiguranje Sportske igre mladih su način da ih otkrijemo. Opet, ono što je još lepše je kada vidite da na toj stazi trče deca koja su pre svega došla da se druže. Znaju da neće biti šampioni u atletici, ali su oni naši šampioni u drugarstvu, pravi promoteri naše kampanje „Pružam ruku, ne podmećem nogu“. Takmičenja i paljenje prijateljstva u Novom Sadu održani su u dvorani „SPENS“. Na svečanoj ceremoniji dodele medalja nastupili su hor KUD „Svetozar Marković“ i hor „Zvončići“. Najuspešnijim takmičarima na bini su se pridružili i gradski većnik za sport Ognjen Cvjetićanin i predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović. Cvjetićanin je istakao da je Novi Sad grad dece i grad sporta i da su uvek spremni da podrže manifestacije kao što su Sportske igre mladih, manifestacije koje za cilj imaju da ukažu na značaj zdravih stilova života, drugarstva i fer-pleja.

U Bačkoj Palanci plamen prijateljstva upalila je jedna od najuspešnijih mladih karatistkinja u Srbiji Bojana Mladežić:

- Hvala mnogo organizatorima i mom gradu što su mi ukazali ovu čast, da ponesem baklju prijateljstva i budem deo ove manifestacije radosti. Hvala deci na najiskrenijim emocijama, osmesima, zagrljajima što samo sport nudi. Zbog najvaljene kiše takmičenja u igri Lino između dve vatre i atletici biće naknadno održana.

Sportske igre mladih
foto: Sportske igre mladih

Iz Sportskih igara mladih podsećaju decu da se mogu pridružiti kampanji „Pružam ruku, ne podmećem nogu“. Poruke protiv vršnjačkog nasilja, osim na terenima, deca mogu poslati i na mail pruzamrukunepodmecemnogu@gmail.com.

Na Državnom finalu u Banji Ždrelo radionice na ovu temu sa decom će održati mentorka kampanje, psihološkinja Biljana Lajović. Autore najboljih poruka na kraju sezone nagradiće generalni sponzor Igara u Srbiji, kompanija Dunav osiguranje.

U narednim danima takmičenja u okviru Karavana radosti i prijateljstva održaće se u Kuli, Apatinu, Rumi, Ćupriji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track