SRPSKA DECA OSVOJILA 12 MEDALJA NA SVETSKOM PRVENSTVU U FITNESU! Uspeh proslavljen u Sportskom savezu Srbije: PRIORITET SU MLADI
Foto: SSS

čačak

SRPSKA DECA OSVOJILA 12 MEDALJA NA SVETSKOM PRVENSTVU U FITNESU! Uspeh proslavljen u Sportskom savezu Srbije: PRIORITET SU MLADI

Ostali sportovi -

Proteklog vikenda u sportskoj hali Zračak u Čačku po peti put održano je Svetsko prvenstvo u fitnesu za mlađe kategorije uzrasta od 7 do 15 godina. Učestvovalo je 350 takmičara i 100 delegata iz 15 država.

U izuzetno teškoj konkurenciji članovi naše reprezentacije osvojili su čak 12 medalja, što je istorijski uspeh u dečijem fitnesu. Medalje za našu Reprezentaciju u disciplini fitness osvojili su: Zoran Kirić (fitness boys kategorija 8 godina 2.mesto), Milica Grubor (fitness girls kategorija 14 godina 2.mesto), dok su u kategoriji fitness cheleng medalje su osvojili: Mihaela Horvat (fitness challenge girls kategorija 8 godina, 1.mesto), Kinga Panda (fitness challenge girls kategorija 8 godina, 2.mesto), Angelina Ivanović (fitness challenge girls kategorija 10 godina, 3.mesto), Konstantin Ivanović (fitness challenge boys kategorija 10 godina 2.mesto), Strahinja Stanojević (fitness challenge boys kategorija 10 godina, 3.mesto), Sergej Stojičić (fitness challenge boys kategorija 11 godina, 3.mesto), Lara Kurćubić (fitness challenge girls kategorija 14 godina, 1.mesto), Katarina Rađević (fitness challenge girls kategorija 15 godina, 3.mesto), Sofija Pezelj (fitness challenge girls kategorija 14 godina, 3.mesto), Uroš Cvjetičanin (fitness challenge girls kategorija 14 godina, 3.mesto).

Sportski savez Srbije, Čačak, fitnes
foto: SSS

Ovim povodom upriličen je prijem kod predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka i generalnog sekretara Gorana Marinkovića koji su ugostili mlade šampione i Marisela Grandić selektor mladjih selekcija, trener Robert Kurćubić, trener Maja Radosavljević i Goran Ivanović predsednik Saveza za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik Srbije.

Štefanek je čestitao mladim nadama srpskog sporta:

- Predivno je što danas možemo da ugostimo najmlađe sportiste koji već vredno treniraju, bave se sportom i osvajaju medalje za Srbiju. Izuzetno je zadovoljstvo da za manje od godinu dana prisustvujemo još jednom istorijakom uspehu Saveza Srbije za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik. Broj medalja samo je nagrada za predan rad i veliku posvećenost svih ljudi koji se bave ovim sportom, a koje je okupio Goran Ivanović. Još jednom čestitam svima na uspehu i nadam se da ćemo nastaviti odličnu saradnju i biti svedoci još većih uspeha - rekao je Štefanek.

Goran Marinković se pridružio čestitkama predsednika SSS:

- Dokaz da se svaki rad isplati upravo su medalje koje su za Srbiju osvojili kako seniori tako i najmlađi takmičari Saveza Srbije za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik. Ne sme se zanemarivati rad sa najmlađim sportistima jer na taj način osiguravamo budućnost sporta u našoj zemlji. Sportski savez Srbije nastaviće da podržava svoje članice, pa se nadamo još uspešnijem vremenu koje dolazi - rekao je Marinković.

Svetsko prvenstvo u fitnesu za mlađe kategorije je organizovano pod pokroviteljstvom Saveza Srbije za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik, Ministarstva Sporta, Sportskog saveza Srbije i Grada Čačka, a Srbija se još jednom pokazala kao izvanredan domaćin.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track